Ontdek de nieuwste winkeltoute!

Sinds september 2017 verbinden de nieuwe Catharinasteeg en de Catharinabrug de heringerichte Haarlemmerstraat, de Aalmarkt en de Breestraat tot een compleet vernieuwde winkelervaring in de Leidse binnenstad. Een rondje langs nieuwe en gevestigde toppers.

 

 

catharinasteeg_2.jpg

 Bekijk hier alles over de winkelroute Catharinasteeg in LEVEN Magazine.

Unieke boetiekjes in de steegjes

Leiden is naast een stad van cultuur ook een stad om heerlijk te winkelen. Met zo’n 650 winkels kun je je zeker uitleven. Neem tussendoor plaats op een terrasje of binnen aan een tafel van een van de 300 horecagelegenheden en gun je voeten de rust die ze na uren shoppen verdienen. 

Uiteraard zijn alle grote winkelketens in het centrum van Leiden gevestigd. Maar wat van Leiden echt een complete winkelstad maakt, zijn de boetiekjes en speciaalzaken, die vaak in kleine straatjes en steegjes te vinden zijn. Ambacht, aandacht en een uniek aanbod zijn de troefkaarten voor deze kledingzaken, antiek- en delicatessenwinkels en galeries.

kleine_steegjes_img_5496.jpg

Struin door de steegjes rond de Pieterskerk en laat je verrassen.

Hartje Leiden

De Haarlemmerstraat en de Breestraat zijn de grootste winkelstraten van Leiden. Tussen deze twee straten in, ook wel Hartje Leiden genoemd, kun je ook goed slagen. Voor unieke meubels, antiek of curiosa is het gebied rond de Burgsteeg en de Nieuwstraat the place to be. Vlakbij is de Nieuwe Rijn, met ook hier leuke kleine winkels en vooral veel cafés en restaurants. In de zomer vind je hier gezellige terrasboten, waar je genietend van een hapje en een drankje heerlijk kunt relaxen.

Pieterskwartier

Ook buiten de strook tussen de Haarlemmerstraat en Breestraat is van alles te beleven. Vergeet vooral het Pieterskwartier niet. Alleen al rondlopen door dit historische stukje Leiden is een belevenis. Struin door de steegjes rond de Pieterskerk en het Gerecht en laat je verrassen door de vele winkeltjes en galeries vol kunst, snuisterijen, zelfgemaakte sieraden, vintagekleding en houten speelgoed.

Speciaalzaken

Iets verder weg vind je de Doezastraat, een traditionele winkelstraat met een aantal bijzondere winkels. Hier vind je speciaalzaken, een échte slager en een authentieke kruidenier, een lingeriespeciaalzaak, trendy interieurwinkel, beautysalons en galeries.