Ontdek de nieuwste winkelroute!

Sinds september 2017 verbinden de nieuwe Catharinasteeg en de Catharinabrug de heringerichte Haarlemmerstraat, de Aalmarkt en de Breestraat tot een compleet vernieuwde winkelervaring in de Leidse binnenstad. Een rondje langs nieuwe en gevestigde winkels.

 

catharinasteeg_2.jpg

Bekijk hier alles over de winkelroute Catharinasteeg (bron: LEVEN Magazine).

Unieke boetiekjes in de steegjes

Leiden is naast een stad van cultuur ook een stad om heerlijk te winkelen. Met zo’n 650 winkels kun je je zeker uitleven. Neem tussendoor plaats op een terrasje of binnen aan een tafel van een van de 300 horecagelegenheden en gun je voeten de rust die ze na uren shoppen verdienen. 

Uiteraard zijn alle grote winkelketens in het centrum van Leiden gevestigd. Maar wat van Leiden echt een complete winkelstad maakt, zijn de boetiekjes en speciaalzaken, die vaak in kleine straatjes en steegjes te vinden zijn. Ambacht, aandacht en een uniek aanbod zijn de troefkaarten voor deze kledingzaken, antiek- en delicatessenwinkels en galeries.

kleine_steegjes_img_5496.jpg

Struin door de steegjes rond de Pieterskerk en laat je verrassen.

BREESTRAAT

De Breestraat is een van de oudste en belangrijkste straten van Leiden, waar je niet alleen uitgebreid kan winkelen maar ook genieten van een hapje en een drankje.

HAARLEMMERSTRAAT

De Haarlemmerstraat is de hoofdwinkelstraat van Leiden, waar de belangrijkste nationale en internationale merken te vinden zijn.

HARTJE LEIDEN

Waar alles klopt! Winkelen, terrasje pakken en lekker eten. Het is allemaal mogelijk tijdens een compleet dagje uit in het historisch hart van Leiden.

PIETERSKWARTIER

Ten zuiden van de Breestraat, ontdek je het Pieterskwartier! De historische wijk van Leiden, met kleine straatjes en unieke winkels!

CATHARINASTEEG

Met de opening van de Catharinasteeg is het winkelrondje compleet. Tussen de Waag en de Stadsgehoorzaal vind je, de Catharinasteeg.

HUDSONS BAY

Het nieuwe en innovatieve warenhuis van Leiden is de nummer een bestemming voor de laatste mode-, beauty- en homecollecties.