"Schateiland Boerhaave"

Avonturiers opgelet! Pak je schatkaart en ga mee op expeditie in de Gouden Eeuw naar Schateiland Boerhaave. Stap driehonderd jaar terug in de tijd en ga mee op een spannende ontdekkingstocht.

Wat moet je doen als dokter aan boord van een schip in de 17de eeuw? Je leert wat een echte chirurgijn in zijn kast had staan. Bijvoorbeeld een amputatiezaag! Als echte wetenschapper vind je vreemde dieren en planten en doe je allerlei proefjes onderweg. En een stuurman in de Gouden Eeuw heeft natuurlijk geen gps, die gebruikt de sterren en de zon! Hoe dan? Probeer het uit in Schateiland!

De spannende doe-tentoonstelling zit vol verrassende avonturen. Maak kennis met de scheepsarts, vaar mee op het schip en beland op een onbekend eiland waar je vreemde dieren en planten vindt. Verzamel tijdens je reis zoveel mogelijk stempels op je schatkaart. Door de juiste koers te zetten bereik je het schateiland. Pas onderweg op voor monsters en rotsen! Er zijn schatkaarten voor 8-9 jaar en 10-12 jaar. En ook kleinere kinderen hebben hier plezier, bijvoorbeeld bij het maken van hun eigen fantasiedier.

Kijk voor meer informatie (ook voor bezoekersvoorwaarden) op de website van Rijkmuseum Boerhaave