Parkeer op loopafstand van het centrum

Leiden heeft een autoluwe binnenstad. Je kunt de auto het best parkeren in een van de zes parkeergarages of een van de vier parkeerterreinen.

garenmarkt_logo_blauw.png

Ontdek de nieuwe parkeergarage onder Leiden centrum

Parkeergarage Garenmarkt ligt onder de Leidse binnenstad met musea, winkels, restaurants en theaters. De ondergrondse garage biedt plek aan 425 auto’s, met speciale familieplekken, laadmogelijkheid voor elektrische auto’s en een aantal gehandicaptenparkeerplaatsen. Ideaal aan te rijden vanaf de A4.

Parkeerinformatie Parkeergarage Garenmarkt

Zones betaald parkeren

Als je in Leiden op straat parkeert, check dan goed de tijden en tarieven van betaald parkeren. De tijden en tarieven verschillen per zone. Ook op feestdagen, zoals Eerste en Tweede Kerstdag en Nieuwjaarsdag, moet je tijdens de reguliere parkeertijden betalen. In het centrum geldt betaald parkeren van maandag t/m zaterdag tussen 9.00 en 21.00 uur, en op zondag tussen 13.00 en 21.00 uur.  

In het centrum zijn naast plekken voor kort parkeren ook vergunninghoudersplaatsen waar je alleen met een vergunning óf dagkaart kan parkeren. Voor meer informatie over het aanvragen van een parkeervergunning of vragen over een parkeerboete kijk je op de parkeerwebsite van de gemeente Leiden.

Fiets parkeren

In het centrum kun je je fiets gratis stallen in de Waagstalling met ingangen aan de Breestraat en aan de Aalmarkt. Deze stalling heeft plaats voor 880 fietsen en er is toezicht aanwezig. Ga voor meer informatie over fietsparkeren naar de website van de gemeente Leiden.

Verkeershinder

In verband met wegwerkzaamheden in de stad en omgeving kan er sprake zijn van vertraging en/of omleidingen. Via onderstaande link vind je actuele verkeershinder. 

Verkeershinder in en om Leiden

Kentekenparkeren

In Leiden kun je kentekenparkeren. Meld je kenteken aan bij de parkeerautomaat of betaal met een mobiel-parkeren-abonnement. De parkeercontroleur scant het kenteken van het geparkeerde voertuig en controleert op deze manier of betaald is voor het parkeren.

Parkeergarages en parkeerterreinen