Parkeer op loopafstand van het centrum

Leiden heeft een autoluwe binnenstad. Je kunt de auto het best parkeren in één van de vijf parkeergarages of één van de zeven parkeerterreinen. Parkeer je jouw auto bij parkeerterrein Haagweg dan brengt een cityshuttle je binnen een paar minuten (gratis) naar de binnenstad.

 

Parkeerterrein Haagweg

Het grootste parkeerterrein van Leiden ligt aan de Haagweg en functioneert als een volwaardig transferium. Zowel overdag als 's avonds rijden pendelbusjes van en naar het parkeerterrein en voor groepen zijn speciale afspraken te maken, zodat je altijd verzekerd bent van vervoer naar de binnenstad. 

 

Uitbreiding betaald parkeren 
Per 1 januari 2016 wordt betaald parkeren ingevoerd in een aantal wijken rondom het centrum. Als je op straat parkeert, kijk dan extra goed op de verkeersborden. Het nieuwe betaald-parkeren-gebied wordt aangegeven met gele verkeersborden, verwijsbordjes en parkeerautomaten op straat. Lees meer op www.leiden.nl/uitbreiding-betaald-parkeren.

Ook op feestdagen, zoals Eerste en Tweede Kerstdag en Nieuwjaarsdag, moet je tijdens de reguliere parkeertijden betalen. In het centrum geldt betaald parkeren van maandag t/m zaterdag tussen 9.00 en 21.00 uur, en op zondag tussen 13.00 en 21.00 uur.   

mobiel parkeren

Leiden gaat kentekenparkeren

Op 30 januari 2017 voert de gemeente Leiden kentekenparkeren in. Een papieren parkeervergunning, bezoekerskraskaart of kaartje uit de parkeerautomaat in uw voertuig (auto, motor of brommobiel) is daarmee verleden tijd. De parkeercontroleur scant het kenteken van het geparkeerde voertuig en controleert op deze manier of u heeft betaald voor het parkeren. Klik hier voor een filmpje over kentekenparkeren.

Blauwe zones, parkeervergunning en parkeerboete

Voor meer informatie over blauwe zones, het aanvragen van een parkeervergunning of vragen over een parkeerboete kijk je op de parkeerwebsite van de gemeente Leiden.

Parkeerinformatie