Parkeer op loopafstand van het centrum

Leiden heeft een autoluwe binnenstad. Je kunt de auto het best parkeren in een van de zes parkeergarages of een van de vier parkeerterreinen.

Ontdek de diepste parkeergarage van Nederlandlabel_parkeergarage_lammermarkt_v1_blauw_cmyk.png

Parkeergarage Lammermarkt ligt op een paar minuten lopen van de binnenstad met musea, winkels, restaurants en theater. De 22-meter diepe garage biedt plek aan 525 auto’s, met speciale familieplekken, laadmogelijkheid voor elektrische auto’s en een aantal gehandicaptenparkeerplaatsen. 

Klik hier voor de parkeerinformatie van Parkeergarage Lammermarkt

 

waagstalling.jpgFiets parkeren

In het centrum kun je je fiets gratis stallen in de Waagstalling, onder Hudson’s Bay met ingangen aan de Breestraat en aan de Aalmarkt. Deze stalling heeft plaats voor 880 fietsen en er is toezicht aanwezig. Ga voor meer informatie over fietsparkeren naar de website van de gemeente Leiden.

In verband met wegwerkzaamheden in de stad en omgeving dient u soms rekening te houden met vertraging en/of omleidingen. Onderstaand ziet u een overzicht van de huidige verkeerssituatie. 

Verkeershinder in en om Leiden

 

Zones betaald parkeren

Als je in Leiden op straat parkeert, check dan goed de tijden en tarieven van betaald parkeren. De tijden en tarieven verschillen per zone. Ook op feestdagen, zoals Eerste en Tweede Kerstdag en Nieuwjaarsdag, moet je tijdens de reguliere parkeertijden betalen. In het centrum geldt betaald parkeren van maandag t/m zaterdag tussen 9.00 en 21.00 uur, en op zondag tussen 13.00 en 21.00 uur.   

In het centrum zijn naast plekken voor kort parkeren ook vergunninghoudersplaatsen waar je alleen met een vergunning óf dagkaart kan parkeren. Lees meer over de tijden en tarieven op de parkeerportal van de gemeente

Zoek je een parkeerautomaat, kijk dan op www.leiden.nl/parkeerautomaten voor de dichtsbijzijnde. Je kunt ook betalen met een mobiel-parkeren-abonnement. 

Kentekenparkeren

auto_parkeren_mobiel_betalen_standaard.jpgIn Leiden kun je kentekenparkeren. Een papieren parkeervergunning, bezoekerskraskaart of kaartje uit de parkeerautomaat is daarmee verleden tijd. De parkeercontroleur scant het kenteken van het geparkeerde voertuig en controleert op deze manier of betaald is voor het parkeren. Klik hier voor een filmpje over kentekenparkeren.

Parkeervergunning en parkeerboete

Voor meer informatie over het aanvragen van een parkeervergunning of vragen over een parkeerboete kijk je op de parkeerwebsite van de gemeente Leiden.

Parkeergarages en -terreinen