Parkeer op loopafstand van het centrum

Leiden heeft een autoluwe binnenstad. Je kunt de auto het best parkeren in een van de zes parkeergarages of een van de zes parkeerterreinen.

 

Nieuw! 22 m diepe ondergrondse Lammermarktgarage

lammermarkt_4_impressie_retourhelling_s.jpgDeze diepste parkeergarage van Nederland opent donderdag 27 april 2017 haar deuren en ligt op een paar minuten lopen van de binnenstad met musea, winkels, restaurants en theater. Donderdag 27 april - Koningsdag - kan iedereen gratis parkeren, vanaf 7.00 uur 's ochtends. Vrijdag 28 april om 7.00 uur start het reguliere parkeren.  

 

Zones betaald parkeren

Als je in Leiden op straat parkeert, check dan goed de tijden en tarieven van betaald parkeren. De tijden en tarieven verschillen per zone. Ook op feestdagen, zoals Eerste en Tweede Kerstdag en Nieuwjaarsdag, moet je tijdens de reguliere parkeertijden betalen. In het centrum geldt betaald parkeren van maandag t/m zaterdag tussen 9.00 en 21.00 uur, en op zondag tussen 13.00 en 21.00 uur.   

In het centrum zijn naast plekken voor kort parkeren ook vergunninghoudersplaatsen waar je alleen met een vergunning óf dagkaart kan parkeren. Lees meer over de tijden en tarieven op de parkeerportal van de gemeente

Zoek je een parkeerautomaat, kijk dan op www.leiden.nl/parkeerautomaten voor de dichtsbijzijnde. Je kunt ook betalen met een mobiel-parkeren-abonnement. 

Leiden gaat kentekenparkeren

auto_parkeren_mobiel_betalen_standaard.jpgSinds 30 januari 2017 voert de gemeente Leiden kentekenparkeren in. Een papieren parkeervergunning, bezoekerskraskaart of kaartje uit de parkeerautomaat is daarmee verleden tijd. De parkeercontroleur scant het kenteken van het geparkeerde voertuig en controleert op deze manier of betaald is voor het parkeren. Klik hier voor een filmpje over kentekenparkeren.

Parkeervergunning en parkeerboete

Voor meer informatie over het aanvragen van een parkeervergunning of vragen over een parkeerboete kijk je op de parkeerwebsite van de gemeente Leiden.

Parkeergarages en -terreinen