Young Rembrandt Studio

De Young Rembrandt Studio is weer geopend! Een bezoek aan de studio is alleen mogelijk als u in het bezit bent van toegangskaart met inlooptijd, te koop aan de balie van de VVV Leiden. Alle bezoekers moeten vooraf een tijdblok van 20 minuten reserveren. De inlooptijden zorgen voor de spreiding van de bezoekers en geven u de mogelijkheid om exclusief met uw gezelschap te genieten van deze experience. De studio volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid en het protocol van de Museumvereniging.

De entree is € 2,50 per persoon en kinderen (- 6 jaar) hebben gratis toegang.

Heeft u een vraag over uw bezoek? Stuur dan een mail aan info@vvvleiden.nl of bel 071-5166000.

Voorzorgsmaatregelen bezoek:

  • Alleen toegang als u in het bezit bent van een toegangskaart met inlooptijd
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar
  • Houd rekening met elkaar
  • Blijf thuis als u verkouden bent of griep heeft. U bent welkom als u en uw huisgenoten ten minste 24 uur klachtenvrij zijn
  • Wij behouden ons het recht om bezoekers te weigeren
  • Volg altijd de aanwijzingen op van het personeel
  • Maak gebruik van de desinfecterende gel bij binnenkomst in de studio
  • Alleen contactloos of met pin betalen

In de Young Rembrandt Studio, het 17e eeuwse huis aan de Langebrug 89 in Leiden leerde Rembrandt in zijn beginjaren (1606 – 1630) schilderen, tekenen en etsen van zijn leermeester Jacob van Swanenburgh. 

Bezoek deze unieke stop op de Leidse Rembrandt route en krijg een inkijkje in het leven van de jonge Rembrandt. In een mooie 7 minuten durende ‘video mapping’ maak je kennis met de jonge Rembrandt en de belangrijkste sleutelfiguren in zijn leven. Wat was het unieke talent van Rembrandt? Welke materialen gebruikte hij en hoe? Blik terug op de eerste 25 jaar van het leven van wereldwijd de beroemdste meesterschilder van de Gouden Eeuw: Rembrandt.

Adresgegevens
Langebrug 89, Leiden

Openingstijden
De Young Rembrandt Studio is geopend van dinsdag t/m zondag van 12.00 t/m 15.00 uur.  

Rembrandt Route
Een unieke wandeling in de voersporen van de beroemdste grootmeester uit de Gouden Eeuw. Alle historische Rembrandtlocaties worden in deze wandeling met elkaar verbonden. Zo leidt de wandeling onder andere langs de geboorteplek van Rembrandt (waar door middel van Augmented Reality het digitaal gereconstrueerde geboortehuis bekeken kan worden), het atelier van leermeester Jacob van Swanenburg en de Latijnse School waar Rembrandt vanaf zijn zevende naar school ging. 

De Rembrandt Route is met al zijn rijkelijk geïllustreerde achtergrondverhalen, talloze anekdotes en ruim 25 deelkaarten het ideale vertrekpunt voor een onvergetelijke wandeling door Leiden, Stad van Ontdekkingen. 

De nieuwe Rembrandt Route is voor € 6,95 verkrijgbaar bij de VVV Leiden.

Kan je niet wachten om de Young Rembrandt Studio te bezoeken? Bekijk hieronder alvast het filmpje voor een impressie!

 

Lees meer over Rembrandt op: leiden.nl/jongerembrandt