Young Rembrandt Studio

In de Young Rembrandt Studio, het 17e eeuwse huis aan de Langebrug 89 in Leiden leerde Rembrandt in zijn beginjaren (1606 – 1630) schilderen, tekenen en etsen van zijn leermeester Jacob van Swanenburgh. 

Bezoek deze unieke stop op de Leidse Rembrandt route en krijg een inkijkje in het leven van de jonge Rembrandt. In een mooie 7 minuten durende ‘video mapping’ maak je kennis met de jonge Rembrandt en de belangrijkste sleutelfiguren in zijn leven. Wat was het unieke talent van Rembrandt? Welke materialen gebruikte hij en hoe? Blik terug op de eerste 25 jaar van het leven van wereldwijd de beroemdste meesterschilder van de Gouden Eeuw: Rembrandt.

Openingstijden
De Young Rembrandt Studio is geopend van woensdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur en van zondag t/m dinsdag van 12.00 - 17.00 en is gratis toegankelijk. De ‘video projectie’ duurt 7 minuten en kan door maximaal 10 personen per keer worden beleefd. Vooraf reserveren is niet mogelijk.

Rembrandtwandeling
De Young Rembrandt Studio is een mooie aanvulling op de Rembrandtwandeling ‘In het voetspoor van de Jonge Rembrandt’. In deze wandeling worden alle authentieke Rembrandtlocaties in de Leidse binnenstad met elkaar verbonden, zoals zijn geboorteplek en de Latijnse school waar Rembrandt naar school ging.  Als aanvulling op de Rembrandt Route is de ‘Leidse AR Rembrandt Route’ app ontwikkeld. Een Augmented Reality app waarbij stadsgids Onno Blom op zeven locaties op bijzondere wijze aanvullende informatie geeft. De wandeling is verkrijgbaar voor € 6,95 bij de Young Rembrandt Studio en VVV Leiden.

Kan je niet wachten om de Young Rembrandt Studio te bezoeken? Bekijk hieronder alvast het filmpje voor een impressie!

 

Lees meer over Rembrandt op: leiden.nl/jongerembrandt