Young Rembrandt Studio

In de Young Rembrandt Studio, het 17e eeuwse huis aan de Langebrug 89 in Leiden leerde Rembrandt in zijn beginjaren (1606 – 1630) schilderen, tekenen en etsen van zijn leermeester Jacob van Swanenburgh. 

Bezoek deze unieke stop op de Leidse Rembrandt route en krijg een inkijkje in het leven van de jonge Rembrandt. In een mooie 7 minuten durende ‘video mapping’ maak je kennis met de jonge Rembrandt en de belangrijkste sleutelfiguren in zijn leven. Wat was het unieke talent van Rembrandt? Welke materialen gebruikte hij en hoe? Blik terug op de eerste 25 jaar van het leven van wereldwijd de beroemdste meesterschilder van de Gouden Eeuw: Rembrandt.

Adresgegevens
Langebrug 89, Leiden

Openingstijden
De Young Rembrandt Studio is geopend van dinsdag t/m zondag van 12.00 t/m 17.00 uur en is gratis toegankelijk. In de schoolvakanties ook op maandag geopend van 12.00 – 17.00 uur. De ‘video projectie’ duurt 7 minuten en kan door maximaal 10 personen per keer worden beleefd.  Vooraf reserveren is niet mogelijk.  

Rembrandt Route
Een unieke wandeling in de voersporen van de beroemdste grootmeester uit de Gouden Eeuw. Alle historische Rembrandtlocaties worden in deze wandeling met elkaar verbonden. Zo leidt de wandeling onder andere langs de geboorteplek van Rembrandt (waar door middel van Augmented Reality het digitaal gereconstrueerde geboortehuis bekeken kan worden), het atelier van leermeester Jacob van Swanenburg en de Latijnse School waar Rembrandt vanaf zijn zevende naar school ging. 

De Rembrandt Route is met al zijn rijkelijk geïllustreerde achtergrondverhalen, talloze anekdotes en ruim 25 deelkaarten het ideale vertrekpunt voor een onvergetelijke wandeling door Leiden, Stad van Ontdekkingen. 

De nieuwe Rembrandt Route is voor € 6,95 verkrijgbaar bij de VVV Leiden.

Kan je niet wachten om de Young Rembrandt Studio te bezoeken? Bekijk hieronder alvast het filmpje voor een impressie!

 

Lees meer over Rembrandt op: leiden.nl/jongerembrandt