jochem_myjer_1.jpg

Een top locatie waar veel te beleven is voor het hele gezin.
Jochem Myjer

Kies jouw Leiden

Er is altijd wel iets leuks te doen in Leiden voor kinderen! Veel Leidse musea hebben kinderprogramma's,de bioscopen draaien kinderfilms, maar ook zijn er interessante kinderstadswandelingen, grappige kinder- en jeugdvoorstellingen in de Leidse theaters, of kun je een kinderboerderij, zwembad of (overdekte) speeltuin bezoeken!

Musea

Als je jong bent vind je musea meestal saai. In Leiden laten musea zien dat dit niet het geval is. Vooral Naturalis, Museum van Volkenkunde, Rijksmuseum van Oudheden en Museum Boerhaave hebben tentoonstellingen die goed aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Kijk in de Uitagenda voor de actuele kinderactiviteiten in de Leidse Musea!

Leuke musea voor kids

Young Rembrandt Studioyoung_rembrandt_studio_lr.jpg

Sinds medio 2018 is in Leiden een nieuwe attractie geopend: de Young Rembrandt Studio. In het karateristieke pand aan de Langebrug heeft Rembrandt in zijn jonge jaren ook echt schilderles gehad van zijn meester, Jacob van Swanenburgh. Nu is er een prachtige animatie die zien, die de kijker door middel van 'video mapping' techniek laat zien hoe Rembrandt in zijn jeugd in Leiden rondliep, speelde, maar vooral leerde schilderen. De 7 minuten durende, indrukwekkende film is ook zeer geschikt voor kinderen! De Young Rembrandt Studio is geopend van dinsdag t/m zondag 12.00 – 15.00 uur. De studio bevindt zich op de Langebrug 89. Ga eens met het hele gezin een kijkje nemen! De entreeprijs is € 2,50; kinderen tot 6 jaar gratis entree. Reserveren verplicht; voor meer informatie info@vvvleiden.nl of 071-5166000.

Speeltuin

In Leiden zijn er verschillende leuke speeltuinen om de dag door te brengen. Middenin de natuur van de stad vind je de Tuin van de Smid. Een theehuis in de polderoase van Leiden, met een natuurspeeltuin en kinderboerderij. 

Kinderboerderij Merenwijk

Op de kinderboerderij vind je pony’s, koeien, schapen, konijnen en knaagdieren. Hier mag je naast kijken en aaien ook helpen met voeren. Ga voor een beestige leuke dag naar kinderboerderij Merenwijk!

kids_stoomtrein_katwijk_leiden.jpg

Kinderstadswandelingen

Er zijn verschillende kinderstadswandelingen in Leiden. Deze zijn te verkrijgen bij het VVV Leiden tegen een kleine prijs.

De Grimmige Gruwelloop

Deze kinderstadswandeling is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar onder begeleiding. In deze actieve belevenis word je mee terug genomen naar de gruwelijke praktijken uit de 17e eeuw.
Prijs: Een pakket voor vier kinderen kost € 7,50

Paardenpies, pastinaak en penselen, met Rembrandt door Leiden

Deze kinderstadswandeling is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en gaat over Rembrandt in Leiden. Er zijn plekken, waar de kinderstadswandeling langskomt, die er nog bijna zo uitzien als in Rembrandst tijd.
Prijs: Kinderstadswandeling verkrijgbaar voor € 2,95

Nog veel meer leuks!

Op heel veel verschillende locaties in Leiden zijn er activiteiten voor kinderen. Bekijk de Uitagenda om meer over deze activiteiten te lezen. Hier kun je overzichtelijk en gericht zoeken naar leuke activiteiten. 

Zwemmen

Zwembaden met waterglijbanen, springplanken en recreatieve voorzieningen. Leiden heeft zelfs een groot openluchtzwembad! Bij verschillende zwembaden in Leiden kan je genieten van een dag plezier in het water. 

De tofste zwembaden van Leiden