Meer dan 400 jaar geleden werden de eerste medicinale planten geïntroduceerd in de Hortus Botanicus, en tegenwoordig heeft Leiden haar eigen Bio Science Park. Gedurende de afgelopen vier eeuwen hebben we talloze medische doorbraken meegemaakt. Om zowel het verleden als toekomstige medische innovaties te vieren, keert de Dutch Bio Science Week in juni terug naar Leiden. Op www.dutchbioscienceweek.nl vind je de programmering.

Dutch Bio Science Week

De Dutch Bio Science Week heeft voor het eerst plaatsgevonden in 2022, het jaar dat Leiden 'European City of Science' was. De week werd georganiseerd om life sciences onder de aandacht te brengen bij bewoners van Leiden en de regio. Na het succes in 2022 keert het evenement jaarlijks terug. 

Evenementen vinden voornamelijk plaats op het Leiden Bio Science Park en worden onder andere gepromoot via de websites visitleiden.nl, sciencecityleiden.nl en leidenbiosciencepark.nl. Daarnaast wordt er aandacht gegenereerd via socials. 

 

Life Science and Health Week Foto

DBS Week 2024

De Dutch Bio Science Week vindt plaats van 22 tot en met 29 juni. Een week vol activiteiten op het gebied van Life Sciences, zoals lezingen, congressen, exposities en meer. Wil je weten hoe je met jouw organisatie kan deelnemen of heb je hier ideeën over? Neem contact op met het Leiden Bio Science Park om samen te bespreken hoe deze activiteiten vormgegeven kunnen worden. 

Programma