MVO

Leiden&Partners heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog op de agenda staan. Onderwerpen zoals data, duurzaamheid en diversiteit & inclusie zijn pijlers die in onze campagnes, samenwerking met partners en binnen onze organisatie terugkomen. Benieuwd hoe we dat doen? Lees snel verder.

Climate Capacity Building Programme

Verduurzaming is geen trend, maar een basis die door de gehele organisatie verweven moet zijn, van visie tot uitvoering. In dat kader is Leiden&Partners vanaf 2023 actieve partner in het Climate Capacity Building Programme. Een training- en ontwikkelprogramma voor Citymarketingorganisaties dat erop gericht is om duurzame toeristische strategieën te helpen creëren, en om concrete stappen te zetten in verduurzaming van de toeristische sector. Zo maken we met opgedane kennis ook in 2024 en verdere jaren een professionaliseringsslag die laat zien hoe regio’s in heel Nederland sneller kunnen verduurzamen, terwijl we de positieve impact van bezoekers op de gemeenschap vergroten. Op dit gebied is Leiden&Partners één van de koplopers in Nederland.

Datamonitor Leiden

In de Datamonitor Leiden worden diverse data over de bezoekerseconomie geladen en geanalyseerd. Zo worden datagedreven keuzes gemaakt op het gebied van bezoekersstrategie, -marketing, -beleid, handhaving en infrastructuur. Algemeen doel is een duurzame bezoekerseconomie waarin leefbaarheid en levendigheid in balans zijn voor bewoners, bedrijven, bezoekers en andere stakeholders. Datagedreven beslissingen zijn essentieel om dit doel zo optimaal mogelijk te bereiken.

N.B. Er worden geen persoonsgegevens verzameld. Alle data is anoniem verkregen en voldoet aan nationale en internationale privacywetgeving. Deze wetgeving wordt regelmatig getoetst.

De data worden verzameld en geanalyseerd in een samenwerkingsverband van: Centrummanagement Leiden, gemeente Leiden, Cultuurfonds Leiden, Leiden&Partners.

Commissie Diversiteit & Inclusie

Leiden is een diverse stad met een grote verscheidenheid aan inwoners en bezoekers van allerlei achtergronden, culturen en levensstijlen. Het is deze verscheidenheid die onze stad een prettige woon- en werkplek maakt, en aantrekkelijke stad maakt om te bezoeken. 

Leiden&Partners heeft een eigen Commissie Diversiteit & Inclusie: deze commissie dient als klankbord voor de thema’s diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid.  Wil je sparren met onze Commissie D&I? Neem contact op met Daniël op den Buijsch en Faïza Tjin-A-Lim via inclusie@leidenenpartners.nl.

Lees meer over D&I
Daniël op den Buijsch en Faïza Tjin-A-Lim