Beleef deze bijzondere avond opnieuw

Licht uit, sterren aan! Beleef deze bijzondere avond opnieuw. In het jaar dat Leiden European City of Science is, deed kunstenaar Daan Roosegaarde samen met alle Leidenaren het licht uit op 25 september. Het was magisch!

De telescopen met sterrenkundigen in de stad, de vele mensen die zich al fluisterend en verwonderend in de donkere straten begavenHet besef, de wetenschap, de vragen, de saamhorigheid. Dat alles maakte dit project zo uniek!

Beleef het hier nog een keer mee.

Aftermovie Seeing Stars Leiden
  • Aftermovie Seeing Stars Leiden

Over Seeing Stars en Leiden 2022

Leiden is European City of Science in 2022. Een wetenschapsfestival van 365 dagen lang, boordevol activiteiten, tentoonstellingen en evenementen. Hét doel van Leiden 2022 is om wetenschap en samenleving te verbinden.

De European Space Week maakt onderdeel uit van Leiden 2022. Daar sluit Seeing Stars Leiden naadloos op aan als één van de highlights. Voor zowel bewoners, bezoekers als de wetenschapswereld een unieke gebeurtenis.

Daan Roosegaarde op de Sterrenwacht in Leiden tijdens Seeing Stars Leiden. Donkere steeg tijdens Seeing Stars Leiden.

Wil je nog meer over Seeing Stars Leiden lezen? Bezoek dan de website van Studio Roosegaarde. 

Studio Roosegaarde
Daan Roosegaarde in de Leidse Sterrewacht.

Vragen die werden opgeroepen met dit project, en het gegeven van “lichten uit”, zijn: Welke sterren kunnen wij zien en hoeveel?, Waar zit in Leiden de lichtvervuiling?, Voelen wij ons veiliger met veel licht?, Hebben we last van teveel licht?, Hoe beïnvloeden wij de natuur met ons kunstlicht?, Hoe ervaren wij het donker?. Vragen die samenhangen met astronomie, natuur & milieu, welzijn, cultuur en veiligheid en meer! 

Persinformatie
Daan Roosegaarde in de Leidse Sterrewacht.