Trakteer jezelf op Leiden

Leiden is finalist van de verkiezing ‘beste binnenstad van Nederland’! Niet zonder reden, want in het bruisende centrumvind je een breed en verrassend aanbod aan winkels. Van grote, bekende ketens tot aan kleine speciaalzaken, boetiekjes en antiekzaakjes. Ontdek sfeervolle steegjes, historische wijken, gezellige terrassen en levendige winkelstraten. Vind die broek waar je al lang naar zoekt, proef heerlijke delicatessen op de markt of koop een bijzonder cadeautje. Trakteer jezelf op een dagje Leiden!

De Leidse markt

De markt in de binnenstad is een beleving op zich! Natuurlijk kom je hier voor de verse groente en fruit, maar ook voor de gezelligheid en het eten. Verse vis, warme stroopwafels en poffertjes smikkel je hier namelijk ter plekke! Daarnaast shop je onder meer een leuke outfit en een fleurig bosje bloemen. Elke woensdag en zaterdag van 08:00 - 17:00 uur rond de Nieuwe Rijn.

Onze tips

Ontdek sfeervolle steegjes, historische wijken, gezellige terrassen en levendige winkelstraten.

De Leidse musea

Behalve een bezoek aan het oudste huis in Leiden (Leiden American Pilgrim Museum) of Molenmuseum de Valk kun je ook wereldberoemde musea als Museum De Lakenhal, Naturalis, het Rijksmuseum van Oudheden of Rijksmuseum Boerhaave, Hortus botanicus, Museum Volkenkunde en Japanmuseum SieboldHuis bekijken in Leiden. Een stad vol kennis en ontdekkingen dus!

Ontdek alle musea
Alleen gebruiken Trakteercampagne flight 1 (zomer) 2022 Kaarten: navigeren en manipuleren te zien t/m 29 oktober 2023

Nog meer traktaties

Om cadeau te geven! Wist je dat je een ander ook op Leiden kunt trakteren? Lees hier meer over onze trakteerkaart, trakteertas en de shoppingroutes van influencers.

Kom op de fiets

Leiden is een echte fietsstad en is prima bereikbaar voor de fietser. Op enkele plaatsen, zoals bij het station, zijn ook fietsen te huur. In het centrum kan je jouw fiets stallen in de waagstalling, met ingangen aan de Breestraat en aan de Aalmarkt. Deze stalling heeft plaats voor 880 fietsen, en er is toezicht aanwezig. Voor meer informatie over fietsenstallingen, kijk op de website van de gemeente Leiden.

Dichtstbijzijnde openbare toiletten

In Leiden is het op vele plaatsen mogelijk gebruik te maken van een toilet, ook veel ondernemers hebben hun toiletten opengesteld. Ben je op zoek naar een openbaar toilet klik dan hier.