Ontdek Leiden

Ben je student in Leiden of ga je er studeren? Ontdek wat er als student in Leiden te doen is! Ga gezellig de stad in om te lunchen, bezoek een van onze musea of ga gezellig winkelen. Hieronder vind je al onze tips!

De Leidse markt

De markt in de binnenstad is een beleving op zich! Natuurlijk kom je hier voor de verse groente en fruit, maar ook voor de gezelligheid en het eten. Verse vis, warme stroopwafels en poffertjes smikkel je hier namelijk ter plekke! Daarnaast shop je onder meer een leuke outfit en een fleurig bosje bloemen. Elke woensdag en zaterdag van 08:00 - 17:00 uur rond de Nieuwe Rijn.

Trakteer jezelf op Leiden

Hard aan het studeren? Dat mag wel eens beloond worden! Verwen jezelf met een dagje shoppen in Leiden. Van de Costes en de “Zaar” tot allerlei schattige Leidse boetiekjes. Jij slaagt gegarandeerd! Weten waar je de leukste winkels vindt? Volg de link hieronder. 

Winkeltips

13 fantastische musea

Verwonder je over de schatten van de wetenschap, leer alles over het leven van de Jonge Rembrandt, dompel je onder in de natuur en ontmoet T.rex Trix in Naturalis. Met 13 topmusea op loopafstand van elkaar, vol uiteenlopende exposities en boeiende tentoonstellingen valt er van alles te ontdekken in de wereld van de kunst en cultuur.

Alle musea

Dat wordt smullen

Van een lekker makkelijke hap, fancy borrelplank, romantisch dinertje of helemaal vegan. In Leiden kan je overal lekker eten. Neem je huisgenootjes of VVV’tjes (Vrienden Van Vroeger) mee naar een van de leukste eettentjes.

Horecatips

&Cultuurkaart

Met korting naar een museum, tentoonstelling, korting op pizza’s of een gratis biertje bij De Nobel? Klinkt dat bij jou als muziek in de oren? Dit kan namelijk met de &Cultuurkaart. Studenten die lid zijn van een studentenvereniging ontvangen bij inschrijving deze kaart. Hiermee mis je niks van al die cultuurkorting. Ontdek al jouw voordelen en vraag snel je &Cultuurkaart aan bij je bestuur!

Meer lezen

Maak kennis met het Leidse verenigingsleven

Meer wegwijs worden in in de Leidse Studentenverenigingen? Met maar liefst 24 verenigingen zit er voor iedere student iets leuks tussen. Door lid te worden bij een vereniging maak je levenslange vriendschappen, doe je nieuwe vaardigheden op of organiseer je een evenement met misschien wel duizenden bezoekers. 

Studentenstadleiden.nl

Zin in een avondje uit?

Ga erop uit!