Op slechts 10 minuutjes

Op slechts 10 minuten lopen vanaf Leiden Centraal is er veel te beleven. Musea, uitgaansgelegenheden, horeca, rondvaarttochten en nog veel meer! Lees verder voor alle tips.  

1. Begin je bezoek bij VVV Leiden

Nieuwsgierig naar wat Leiden allemaal te bieden heeft? Bij VVV Leiden stel al je vragen over de stad! Of het nu gaat om ideeën voor uitstapjes, een plattegrond, bootverhuur of horecatips: De VVV helpt je op weg. Ook ben je hier bij het goede adres voor Leidse souvenirs en wandelroutes.  

2. Ontdek de wonderen van de natuur in Naturalis

In museum Naturalis dompelt jong en oud zich onder in de wonderen van de natuur. Ga op ontdekkingstocht in wel negen tentoonstellingszalen vol met de mooiste dieren en planten. Stap in een tijdscapsule en beleef de oertijd in de Dinotijd-zaal. De T.rex Trix is er ook bij!  

Centrale hal met bezoekers in museum Naturalis in Leiden.

3. Proef verrassende gerechten bij LAB071

Het restaurant LAB071 is gevestigd in het voormalig laboratorium van de Universiteit Leiden en is dé huiskamer van het Leiden Bio Science Park. Deze historie kom terug in de inrichting, maar ook in de keuken wordt volop geëxperimenteerd en dan met name met groenten. LAB071 is zeven dagen per week geopend voor lunch, borrel en diner.  

4. Kijk je ogen uit in de Leidse Schouwburg

In de Leidse Schouwburg, de oudste schouwburg van Nederland, bewonder je de mooiste theatervoorstellingen, concerten en dansvoorstellingen. Of je nu een theaterliefhebber bent, een avondje uit wil met vrienden of familie, of gewoon wil genieten van de magie van live optredens, de Leidse Schouwburg biedt voor ieder wat wils.  

5. Ga op avontuur bij Escaperoom 071

Heb je zin in een avontuurlijk uitstapje? Dan ben je bij Escaperoom 071 aan het juiste adres! Er zijn reguliere escaperooms (Einstein, Psycho & Goeie Mie), maar ook drie outdoor escape games (Magic Portal, Operation Mindfall & BlackOut) voor de buitenliefhebber. Daarnaast zijn er twee VR escape games en er is een nieuwe escape team game genaamd The Elimination Game.  

6. Pak een filmpje bij bioscoop Lido

Met zijn charmante retro-uitstraling en gezellige sfeer is bioscoop Lido een geliefde plek om te genieten van de nieuwste films op het grote scherm. De bioscoop heeft meerdere zalen en comfortabele stoelen. Of je nu houdt van actie, drama, comedy of sciencefiction, je vindt hier gegarandeerd een film die bij jouw smaak past. Popcorn erbij? 

7. Verken de stad vanaf het water met Bootjes en Broodjes

Leiden kent wel 28 km aan grachten en singels, dus verken de stad eens vanaf het water! Bootjes en Broodjes biedt alle mogelijkheden voor een dagje op het water. Huur zelf een elektrische sloep of vaar mee met een rondvaart. Maak de vaartocht af met een lekker hapje en een drankje aan boord.  

8. Trakteer jezelf op iets lekkers bij De Bruine Boon

Ga langs bij café De Bruine Boon voor een kopje koffie en een lekker stukje taart. Dit sfeervolle café-restaurant staat bekend om hun huisgemaakte appeltaart. De lekkerste van Leiden wordt gezegd. Proef het zelf! Daarnaast kan je er ook terecht voor ontbijt, lunch en diner.  

9. Leer meer over verschillende culturen in het Wereldmuseum

Wist je dat Wereldmuseum Leiden één van de oudste volkenkundige musea ter wereld is? Hier leer je van alles over verschillende culturen en volken. Kom te weten hoe mensen wereldwijd vroeger en nu leven en hoe mensen gevormd worden door hun cultuur. Er is een wisselend aanbod met tentoonstellingen en activiteiten.  

10. Gooi je handjes in de lucht bij Nobel

De Nobel is een poppodium gevestigd in een voormalige textielfabriek aan de Marktsteeg. Geniet hier van muziekoptredens in diverse genres: van rock en indie tot elektronische muziek, hip-hop en metal! Maak je dagje uit in Leiden af met een swingend concert of dansavond.