Nieuwe Proef de Streek magazines

Het nieuwe Proef de Streek magazine is met enthousiasme ontvangen door wethouders uit de regio Leiden. Het magazine is gratis verkrijgbaar in de gemeenten Leiden, Katwijk, Wassenaar, Oegstgeest, Voorschoten en Warmond, bij o.a. VVV’s, bibliotheken, gemeentehuizen, musea en horeca. Volop inspiratie en verrassende tips om eropuit te gaan in de eigen streek.

Proef de Streek Inspiratiemagazine

Dit jaar is de editie in het Nederlands én Duits, in een nieuw handzaam formaat. Met inspiratie voor zowel bewoners als bezoekers om eropuit te gaan. Het nieuwe magazine is gepresenteerd op het beste terras van Zuid-Holland, bij strandpaviljoen Zand in Katwijk.

Beweging en ontspanning zijn goed voor de gezondheid, recreatie dichtbij huis is vaak heel verrassend. Want ken je Katwijk als Kunstenaarsdorp? Heb je de Leidse Rembrandt Dagen al eens bezocht? Wist je dat Oegstgeest een echt Schrijversdorp is? Of heb je al eens streekproducten geproefd, op de Puur Natuur Markt in Wassenaar? Zoveel leuks en dat om de hoek! Haal het gratis magazine op bij o.a. je lokale VVV of bibliotheek en laat je inspireren.

Nieuwe iniatieven

Naast het nieuwe Proef de Streek magazine komen er ook drie e-magazines. De eerste editie verschijnt bij aanvang van de zomervakantie, de tweede in oktober. De derde editie is voor de Duitse markt. Online magazines en tips zijn jaarrond in te zien via www.streekvanverrassingen.nl en instagram.com/streekvanverrassingen.

In november worden regiobewoners tijdens de Proef de Streek Dagen geïnspireerd om lokale ondernemers, culturele locaties en activiteiten te bezoeken, voor een open dag of verrassende kennismakingsactie. Denk aan een Proef de Streek(producten) menu in de horeca.

Samenwerking van belang

De aanwezige wethouders zien zeker het belang in van deze regiosamenwerking.

“Ik vind het heel mooi, deze jarenlange samenwerking. Zo laten we een aantrekkelijke regio zien voor bewoners en bezoekers, waarin het diverse aanbod binnen de verschillende gemeenten een sterke aanvulling op elkaar vormt,” Aldus wethouder Jacco Knape, gemeente Katwijk.

De Wassenaarse wethouder Laurens van Doeveren is trots op de nieuwe editie van het Proef de Streek magazine: “Dit magazine is een uitnodiging aan iedereen om de charme van onze streek te ontdekken. Wassenaar is een prachtig dorp in deze streek, waar we verantwoord van genieten. Door samen te werken in de regio, versterken we de aantrekkingskracht voor bezoekers en verhogen we de kwaliteit van de leefomgeving voor onze bewoners. Uit dit magazine blijkt eens te meer hoe ontzettend veel wij als regio te bieden hebben.”

“Onze inwoners hebben dagelijks profijt van wat de regio te bieden heeft. Het is heerlijk recreëren in de duinen, maar ook in de binnenstad van Leiden of de landgoederen en winkelgebieden van Oegstgeest. Het is mooi dat we met dit magazine de regionale samenwerking om dit voor iedereen goed te verbinden weer kracht bij zetten,” vult wethouder Elfred Bus van gemeente Oegstgeest aan.

Foto, v.l.n.r.: Martijn Bulthuis (directeur Leiden&Partners), Marjolijn van der Jagt (Dorpsmarketing Oegstgeest), wethouder Elfred Bus van gemeente Oegstgeest, wethouder Laurens van Doeveren van gemeente Wassenaar, wethouder Jacco Knape van gemeente Katwijk.

Streek van Verrassingen

Een samenwerking van gemeenten en destinatiemarketingorganisaties van Leiden, Katwijk, Oegstgeest, Wassenaar, Voorschoten en Warmond.