Leids Cabaret Festival gaat terug naar de oorsprong

Leiden, 22 november 2023 – Studenten en reünisten Augustinus zetten schouders onder festival. Het Leids Cabaret Festival wordt vanaf editie 2024 door de Leidse Schouwburg én de Leidse studentenvereniging Augustinus georganiseerd.

In 1978 werd hét cabaretfestival voor jong talent voor het eerst als lustrumactiviteit georganiseerd door de studenten van de Leidse Vereniging voor Studenten (L.V.V.S.) Augustinus, met Harry Kies, toen nog student, als initiatiefnemer en organisator. Inmiddels is het Leids Cabaret Festival één van de belangrijkste cabaretfestivals van Nederland, dat sinds jaar en dag in de Leidse Schouwburg plaatsvindt. Het heeft grote cabaretnamen voortgebracht als Lebbis & Jansen, Najib Amhali, Merijn Scholten, Katinka Polderman, Kasper van der Laan, Erik van Muiswinkel, Micha Wertheim en Sanne Wallis de Vries.

Voor de aankomende editie heeft de organisatie van het Leids Cabaret Festival de samenwerking gezocht met de huidige studenten van Augustinus. Samen zetten ze de schouders onder het festival, dat in januari 2024 van start gaat met twee auditieronden, en vervolgens in februari de voorrondes, halve finale én finale beleeft. De Augustijnen ondersteunen het gehele festival door inzet van vele vrijwilligers en door financiële steun van de reünisten van Augustinus.

Op dinsdag 21 november 2023 werd het Leids Cabaret Festival symbolisch teruggebracht naar de oorsprong, naar Augustinus tijdens een (uitverkochte) Stand-up Comedy Night vol jong talent, waaronder Celine Schrama, winnares van de LCF studentenjuryprijs 2022. Het bestuur van Augustinus kreeg de eerste speciaal voor het Leids Cabaret Festival gebrouwen biertjes ‘Kattenpis’, verwijzend naar het nieuwe logo van het festival.