Eerste editie Langste Leidse Tafel op de Hooglandse Kerkgracht

Op zaterdag 10 juni organiseren Leidse studenten de eerste editie van de Langste Leidse Tafel. De Hooglandse Kerkgracht wordt omgetoverd tot een huiskamer met een lange tafel waar Leidenaren kunnen dineren en genieten van muzikale optredens en poëtische voordrachten. Leidse studenten willen graag student en stad en daarmee veel inwoners uit diverse sociale lagen - maar vooral ook minderbedeelden - betrekken. De Langste Leidse Tafel wordt georganiseerd vanuit het ‘Strategisch Partnerschap StudentenStad’ door de MASCQ-studentenverenigingen, de studentenroeiverenigingen, Plaatselijke Kamer van Verenigingen Leiden, gemeente Leiden en Leiden&Partners. Tickets voor dit evenement zijn te koop op www.studentenstadleiden.nl.

Verbinding student en stad

Een van de grootste diners van Nederland verzorgd door Leidse studenten. Op zaterdag 10 juni van 17:30 tot 22:00 uur vindt de eerste editie van de Langste Leidse Tafel plaats op de Hooglandse Kerkgracht in Leiden. Onder het genot van een driegangenbuffet genieten bewoners van de optredens verzorgd door muzikale en creatieve Leidse studenten. Deze avond is een mooie gelegenheid om aan de 200 meter lange tafel andere Leidenaren te ontmoeten, beter te leren kennen en verhalen met elkaar te delen. Zo zegt Rachel Gooijer, voorzitter Plaatselijke Kamer van Verenigingen Leiden: “We willen graag als studenten iets terugdoen voor de stad en student en stad verbinden.” Voor dit diner zijn er gratis kaartjes uitgedeeld aan Leidse bewoners die het financieel niet breed hebben. Voor studenten is er ook een gereduceerd tarief.

De Langste Leidse Tafel wordt georganiseerd vanuit het ‘Strategisch Partnerschap StudentenStad’ door de MASCQ-studentenverenigingen (L.S.V. Minerva, L.V.V.S. Augustinus, SSR-Leiden, V.S.L. Catena en A.L.S.V. Quintus), de studentenroeiverenigingen K.S.R.V. “Njord” en A.L.S.R.V. Asopos De Vliet, Plaatselijke Kamer van Verenigingen Leiden, gemeente Leiden en Leiden&Partners.

Strategisch Partnerschap StudentenStad

Het ‘Strategisch Partnerschap StudentenStad’ is in 2015 ontstaan als een unieke samenwerking tussen de Leidse studenten en de stad. In een stad met ruim 30.000 studenten leidt het convenant onder meer tot de inzet van talent voor het organiseren van evenementen en het meedenken in maatschappelijke vraagstukken. In alle activiteiten wordt nadrukkelijk de verbinding gezocht met inwoners. De activiteiten variëren van de Reanimatiedag tot de Mediawedstrijd (13 juni). Meer informatie over StudentenStad is te vinden op www.studentenstadleiden.nl.