De leukste Moederdagtips

Op 12 mei is het weer zover: Moederdag, de dag om je (schoon-, stief, of bonus) moeder in het zonnetje te zetten. Weet je nog niet hoe je haar wil verrassen? Lees dan snel verder voor de leukste moederdagtips.  

1. Verwen haar met een cadeautje van de VVV

In VVV Leiden zijn er leuke cadeautjes te koop voor je moeder. Verwen haar bijvoorbeeld met thee, een boek, zijden bloemen, een mok, koekjestrommel of bonbons: er is voor iedere vrouw wat wils! 

2. Geef de Trakteerkaart cadeau

Trakteer je moeder op Leiden met de Trakteerkaart! Of je nu wil varen bij Bootjes en Broodjes, borrelen bij PIPA Streetfood Bar, of shoppen bij Nelson en 't Oorzaakje: met deze trakteerkaart kan het allemaal.  

Leuk feitje: met deze bon steun je de lokale ondernemers, want je kan 'm alleen bij Leidse ondernemers uitgeven. De kaart is verkrijgbaar bij VVV Leiden

 

Trakteer jezelf op Leiden

3. Geniet van een lekker ontbijtje of lunch

In Leiden is er een ruim aanbod aan horecagelegenheden waar je de dag begint met een heerlijk ontbijtje of lunch. Ga bijvoorbeeld voor de Moederdag high tea bij LAB071 en verwen je moeder met een middag lekker eten. 

 

 

Horecatips

4. Bezoek een museum

Ga samen op bezoek bij één van de Leidse musea. Met 13 musea op loopafstand van elkaar, vol uiteenlopende exposities en boeiende tentoonstellingen, valt er van alles te ontdekken in de wereld van kunst en cultuur.  

Dompel je onder in flora en fauna en ontmoet de T.rex in Naturalis of leer meer over verschillende culturen in het Wereldmuseum Leiden.

Tip: op 11 en 12 mei zijn de Nationale Molendagen, dus het is zeker de moeite waard om Molenmuseum De Valk gratis te bezoeken!  

Alle Leidse musea

5. Ga het water op

Leiden kent wel 28 km aan grachten en singels, dus bewonder de stad eens samen vanaf het water! Huur een bootje bij één van de vele Leidse rederijen of boek een rondvaart. Je bent ook welkom op het water met je eigen boot. Haal je vaarroute  bij VVV Leiden.  

Leiden vanaf het water

6. Maak een stadswandeling

Wil je je moeder meenemen op een actief uitstapje? Verken de stad eens met één van de vele stadswandelingen die verkrijgbaar zijn bij VVV Leiden. Ga jij voor de Rembrandt Route of toch de hofjeswandeling? Ook kan je meewandelen met een professionele gids. Wat je ook kiest, wandelen blijft één van de beste manieren om de stad te ontdekken.  

Stadswandelingen

7. Picknick in het park

Ga samen naar één van de Leidse parken voor een heerlijke picknick. Ga bijvoorbeeld zitten aan een picknicktafel in het Plantsoen. Neem haar favoriete gerechten en drankjes mee en geniet samen van het eten in de buitenlucht.

Natuurplekken in Leiden

8. Pak een filmpje

In Leiden zijn er wel drie bioscoopzalen: Trianon, Lido en het Kijkhuis. Een goede reden om een leuke film uit te zoeken voor jou en je moeder. Geniet van een drankje of een snack tijdens de film en ontspannen maar!  

9. Bekijk een theatervoorstelling

Verras je moeder met een cultureel avondje uit in het theater. Neem haar bijvoorbeeld mee naar een theatervoorstelling in de Leidse Schouwburg, het oudste theater van Nederland.  

Alle Leidse theaters