14 Winkels met de Leukste Kerstcadeaus in Leiden

Wanneer de straten van Leiden versierd zijn met fonkelende lichtjes en de geur van verse oliebollen in de lucht hangt, weet je dat de feestdagen naderen. Leiden is de ideale plek voor de jacht op het ultieme kerstcadeau. Of je nu sieraden, speelgoed of duurzame producten zoekt, Leiden biedt iets voor iedereen. We hebben voor jou een lijst van 14 winkels geselecteerd die je zeker moet bezoeken.

1. Bloemen, droogbloemen of een mooi bloemstuk op tafel?

Als je FAAS binnenstapt, stap je in een zee van bloemen. Hier vind je niet alleen de meest prachtige seizoensbloemen en opvallende planten, maar ook een schat aan woonaccessoires en cadeauartikelen. Denk aan unieke vazen, zijden bloemen, kaarsen, en nog veel meer. Deze winkel is zeker een bezoekje waard!

2. Keukengerei als kerstcadeau

Van Manen aan Tafel is niet zomaar een keukenwinkel. Je treft er prachtig serviesgoed, verfijnde kookboeken en culinaire hebbedingetjes die elke keukenprins(es) blij maken. Voor een cadeau kun je hier zeker terecht, want ze pakken namelijk alles voor je zorgvuldig in.

3. Cadeau voor theeliefhebbers

Exclusivitee is speciaalzaak is een oase voor theeliefhebbers. Ze bieden zorgvuldig samengestelde theeën uit de hele wereld aan, maar ook mooie accessoires zoals theepotten en mokken.

4. Duurzame geschenken voor iedereen

Dille & Kamille is een vertrouwd adres voor velen. Deze winkel ademt rust uit met zijn natuurlijke materialen en duurzame producten. Je vindt er alles, van houten speelgoed voor de kleintjes tot biologische kruiden voor in de keuken.

5. Stijlvol cadeau voor de mannen!

Voor een cadeau voor een modeliefhebber, kun je terecht bij COEF. Hun deskundige personeel kan je helpen bij alles op het gebied van de laatste herenmode.

6. Luxe merken voor de fashion liefhebber

In deze chique boetiek ontdek je een zorgvuldig gecureerde selectie van kleding, sieraden en accessoires. IF & COCO heeft merken zoals Closed, Drykorn, King Louie, Notes Du Nord en Ganni. Wat deze winkel extra bijzonder maakt, is het uitgebreide assortiment aan accessoires, variërend van sieraden, schoenen, riemen, sjaals tot tassen. En alsof dat nog niet genoeg is, hebben ze onlangs zelfs een collectie kleine woonartikelen toegevoegd, zoals vazen, krukjes, kussens, en nog veel meer!

7. Duurzame en stijlvolle cadeaus

Antraciet is niet zomaar een boetiek; het is een winkel waar duurzaamheid, stijl en uitstekende service hoog in het vaandel staan. Hier vind je mode van Deense, Nederlandse en Franse merken die bekendstaan om hun minimalistische en bewuste ontwerpen. Deze winkel is perfect voor degenen die een duurzaam cadeau willen geven!

8. Geschenken van Hollandse bodem

Als je op zoek bent naar een geschenk van Hollandse bodem, dan is OWN & CLUB jouw bestemming. OWN & CLUB is een boetiek die trots is op Nederlandse merken zoals Sui Ava, Le Bonnet, Mimi et Toi, Vanessa Baroni en Anni Lu. Speciaal voor december shop je ook Second Female, Samsoe Samsoe, IRO en Toral. 

9. Duurzame en eerlijke cadeaus

EDUARD staat voor Eerlijk, Duurzaam, Uniek, Ambachtelijk, Re-used en Design. Deze winkel is niet alleen een viering van eerlijke en duurzame producten, maar ook van het prachtige historische pand waarin het is gevestigd.

10. Unieke en natuurlijke kerstcadeaus

Wonderful Nature is geen gewone winkel, maar eerder een verwonderwinkel voor liefhebbers van natuurlijke woonaccessoires. Hun collectie is breed en verandert voortdurend, dus elke keer dat je binnenstapt zie je weer iets nieuws!

11. Cadeau voor de beauty-liefhebber

Babassu combineert een beauty-spa met een winkel vol exclusieve huidverzorging, parfums en lifestyle-producten. Perfect voor een cadeau!

12. Geschenken voor de echte fijnproevers

Miracle Liquors is dé snoepwinkel voor volwassenen.  Deze unieke slijterij is gespecialiseerd in likeuren en biedt ze aan vanuit grote glazen amforen met een tapsysteem, waardoor je zelf het formaat van de fles kunt kiezen. Naast likeuren bieden ze ook een indrukwekkende selectie gins, grappa's, rum, whisky en wijnen. Een perfect cadeau voor de fijnproevers!

13. Trendy kerstcadeaus voor trendsetters

De meest on-trend sieraden, nieuwste fashion trends, de hipste accessoires, te gekke printjes en de fijnste kleding. Bij My Jewellery vind je het allemaal! Elke dag wordt de nieuw categorie aangevuld met trendy sieraden, kleding en accessoires! Shop de leukste kettingen, armbanden, oorbellen, ringen en nog veel meer items!

14. Kerstcadeau voor muziekliefhebbers

Als je op zoek bent naar het perfecte cadeau voor een muziekliefhebber, dan is Velvet Music de plek om naartoe te gaan. Deze platen- en cd-winkel is een waar paradijs voor degenen die dol zijn op vinyl, cd's en alles wat met muziek te maken heeft.

Bonustip!

Tijdens je kerstinkopen in Leiden mag je de WinterWonderWeken niet overslaan. Gedurende deze periode transformeert Leiden in een winterparadijs. Naast de traditionele kerstmarkt zijn er tal van activiteiten zoals het Huis van Sinterklaas, een drijvende ijsbaan en een nostalgische kermis. Een feestelijke belevenis voor jong en oud!

Openingstijden

Als je je afvraagt wanneer je precies je sinterklaas- of kerstinkopen moet doen, dan hebben we goed nieuws voor je. Tijdens de feestdagen verruimen veel Leidse winkels hun openingstijden, waardoor je altijd een geschikt moment vindt om op zoek te gaan naar dat perfecte cadeau. Dus trek je jas aan, zet je kerstmuts op, en bezoek een van de bovengenoemde winkels van Leiden om dat ene speciale kerstcadeau te vinden!