VTwonen Leiden

Overnachten in je eigen stadpaleis!

Leiden is prachtig en in dit vierhonderd jaar oude boetiekje kun je je heerlijk laten verwennen. Huys van Leyden (bekend van tv) ligt verscholen achter eeuwenoude gevels, direct in het centrum, aan de gracht. Persoonlijke aandacht, bijzondere hotelkamers en grandeur is wat je vindt in dit stadspaleis. Je kunt kiezen uit twee speciale arrangementen! 

Bekijk meer

Verras met de Trakteertas

Pak de agenda en plan een dagje Leiden! Speciaal voor jou hebben we een leuke ‘Trakteer jezelf op een Leiden Trakteertas’ samengesteld. Boordevol leuke informatie, tips, kortingen, ontdekkingen en verrassingen. Haal je ‘Trakteertas’ af bij VVV Leiden, dan kan jouw Trakteerdagje beginnen! 

Bekijk wat erin zit
Trakteertas
  • Trakteertas

CORPUS: Reis door de mens!

CORPUS ‘reis door de mens’, dé attractie van het menselijk lichaam! Maak in het 5D Harttheater een duizelingwekkende reis als rood bloedlichaampje en ontdek in de hersenshow de spectaculaire werking van het menselijk brein. Wat gebeurt er als je niest en waar op je tong proef je suiker of juist zout? Antwoord op deze en duizend andere vragen vind je tijdens de opmerkelijke ontdekkingstocht voor jong én oud bij CORPUS ‘reis door de mens.’

Reserveren

Museum Volkenkunde

Al sinds 1837 verzamelt het Leidse Museum Volkenkunde het cultureel erfgoed van de wereld: duizenden jaren oude kunstschatten, beelden van Inca's en Azteken, Chinese schilderingen en Afrikaanse bronzen. Maar juist ook alledaagse gebruiksvoorwerpen als kleren, wapens, eetgerei en kinderspeelgoed van mensen voor wie overleven het enige doel was, maken de collectie bijzonder. Naast de vaste tentoonstelling zijn er altijd extra activiteiten!

Reserveren

Ogata Gekkō en zijn tijdgenoten

T/m 24 augustus is in het Japanmuseum SieboldHuis een wel heel bijzondere tentoonstelling te bewonderen: Ogata Gekkõ en zijn tijdgenoten. Het is voor het eerst buiten Japan dat kunstenaar Ogata Gekkõ (1859-1920) zijn verdiende podium krijgt. Maak kennis met o.a. de legenden en samoerai-verhalen, de landschappen en de Chinees-Japanse oorlog. Een must see voor de liefhebber van Japanse kunst!

Reserveren

Doggerland

Deze prehistorische wereld werd achtduizend jaar geleden overspoeld door het stijgende zeewater, maar er zijn nog altijd sporen van te vinden op de zeebodem en op het strand. De mooiste en interessantste van deze Doggerlandvondsten kun je zien in de tentoonstelling 'Doggerland, Verdwenen wereld in de Noordzee.' Je komt er álles te weten over de prehistorische bewoners van dit bijzondere landschap, en hoe zij zich staande hielden in een steeds veranderende omgeving. ‘Doggerland' is t/m 31 oktober 2021 te zien in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Vooraf reserveren is noodzakelijk. 

Reserveren

Onze tips - voor een dagje Leiden