Libelle

Christa Ehrlich – Pionier in design

Maak kennis met de van oorsprong Oostenrijkse Christa Ehrlich, die honderd jaar geleden naar Voorschoten vertrok en daar baanbrekend modern tafelzilver ontwierp. In de jaren daarna zette ze een geheel eigen oeuvre neer met Weense invloeden. De recente vondst van haar privé-archief is de aanleiding voor de tentoonstelling Christa Ehrlich – Pionier in design.

Reserveren
Museum De Lakenhal Collectie Zilvermuseum Schoonhoven Museum De Lakenhal tentoonstelling designpionier Christa Ehrlich Collectie Zilvermuseum Schoonhoven. Foto: Gerrit Schreurs

Museumarrangement Van der Valk

Bekroon een dagje Leiden met een overnachting in Van der Valk Leiden, vanaf € 98,- p.p.

Dit arrangement bevat:

  • 1x Overnachting
  • 1x Uitgebreid ontbijtbuffet
  • 1x Driegangen keuzediner
  • 1x Museumpas voor 1 van de 13 musea in Leiden
Reserveren

Ontdek Leiden vanaf het water

Leiden vanaf het water is fantastisch! De oude binnenstad is omsingeld met water: de historische binnenstad van Leiden heeft in totaal 28 kilometer aan grachten en singels. Huur een bootje bij een van de vele Leidse rederijen. Of boek een rondvaart of een van de leuke arrangementen.

Leiden vanaf het water

Leidse hofjes

Maar liefst 35 hofjes telt Leiden. Wie nietsvermoedend een deur openduwt tussen twee huizen, kan zo maar ineens in een prachtig hofje staan! En elk hofje heeft weer een eigen verhaal. Vele hofjes worden nog steeds bewoond. Wie wil hier nu niet wonen? De hofjes zijn vrijwel allemaal te bezoeken, maar houd wel rekening met de bewoners.

Ontdek de Leidse hofjes

Trakteer jezelf op Leiden

In de mooie binnenstad van Leiden vind je een complete mix aan winkels. Van grote, bekende ketens tot aan de kleine speciaalzaken, boetiekjes en vintage – antiekzaakjes die je vindt in de kleinste hoekjes en gezellige stegen. Met natuurlijk om de hoek genoeg ruimte om even uit te puffen.

Trakteer jezelf op Leiden

Onze tips - voor een dagje Leiden