Hortus botanicus

De Hortus botanicus Leiden is aangelegd in 1590 en daarmee de oudse Hortus van Nederland. Hier kweekte Carolus Clusius de eerste grote tulpencollecties van Europa. Wandel door de tuinen en bezoek het tropische kassencomplex. Het gehele jaar door zijn er lezingen en rondleidingen, kinderen kunnen spelenderwijs leren met leuke speurtochten, en voor een lekkere lunch of taartje ben je welkom bij het Hortus Café. 

Hortus botanicus

Stad van Ontdekkingen

In Leiden, Stad van Ontdekkingen, vind je maar liefst 13 musea, waaronder de oudste Hortus van Nederland. Trakteer jezelf op Leiden en ga lekker shoppen, lunchen of maak een rondvaart. Wil je rustig de tijd nemen? Reserveer dan een hotel met een mooi arrangement. Ga je voor een weekend escape in Golden Tulip? Of de zomerdeal van Van der Valk Leiden?

Boetiekjes en vintagezaakjes

In de mooie binnenstad van Leiden vind je een complete mix aan winkels. Van grote, bekende ketens tot aan de kleine speciaalzaken, boetiekjes en vintage – antiekzaakjes die je vindt in de kleinste hoekjes en gezellige stegen. Met natuurlijk om de hoek genoeg ruimte om even uit te puffen.

Winkeltips

Ook leuk!