Rembrandt Trakteert

Rembrandt Trakteert op Leiden

Leidens beroemdste zoon, meesterschilder Rembrandt van Rijn, is 15 juli jarig. En dat laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. De hele week waarin Rembrandt 417 jaar wordt, van 8 t/m 16 juli, trakteert hij op leuke aanbiedingen, kortingen en arrangementen! Hoe tof is dat?

Benieuwd naar de kortingen en acties? Bekijk ze hieronder!

Alle traktaties op een rijtje

Geldig in de week van 8 t/m 16 juli 2023

Young Rembrandt Studio

In de Young Rembrandt Studio, het 17e eeuwse huis aan de Langebrug 89 in Leiden leerde Rembrandt in zijn beginjaren (1606 – 1630) schilderen, tekenen en etsen van zijn leermeester Jacob van Swanenburgh.  Een unieke stop op de Leidse Rembrandt route die een inkijkje geeft in het leven van de jonge Rembrandt. In een mooie 7 minuten durende ‘video mapping’ maak je kennis met de jonge meester en de belangrijkste sleutelfiguren in zijn leven. 

Lees meer
Young Rembrandt School
  • Young Rembrandt School

Wie jarig is, trakteert!

De City Hosts van VVV Leiden delen kleine cadeautjes uit ter ere van Rembrandt's verjaardag. Je vindt hen op 15 juli tussen 10.00-13.00 uur op de Lammermarkt en in de buurt van station Leiden Centraal. 

De City Hosts staan ook bij de Young Rembrandt Studio. De studio is zaterdag geopend van 12.00-17.00 uur. 

Laat je schetsen door Rembrandt

Rembrandt was zeven jaar toen hij naar de Latijnse School ging, van 1616 – 1620. De Latijnse School was de voorloper van het huidige gymnasium en was bedoeld als vooropleiding voor de universiteit. Er werd alleen in Latijn gesproken en les gegeven. Hier leerde Rembrandt ook voor het eerst schetsen. Hij volgde er tekenlessen van Henricus Rieverlinck, zijn eerste tekenleraar.

Laat je schetsen
Young Rembrandt School
  • Young Rembrandt School

Wat is er nog meer te doen?