Want wie jarig is, trakteert...

Leidens beroemdste zoon,  meesterschilder Rembrandt van Rijn, is vrijdag 15 juli jarig. En dat laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. De hele week waarin Rembrandt 416 jaar wordt, van 11 tot en met 17 juli, trakteert hij op leuke aanbiedingen, kortingen en arrangementen! Hoe tof is dat?

Young Rembrandt Studio

In de Young Rembrandt Studio, het 17e eeuwse huis aan de Langebrug 89 in Leiden leerde Rembrandt in zijn beginjaren (1606 – 1630) schilderen, tekenen en etsen van zijn leermeester Jacob van Swanenburgh.  Een unieke stop op de Leidse Rembrandt route die een inkijkje geeft in het leven van de jonge Rembrandt. In een mooie 7 minuten durende ‘video mapping’ maak je kennis met de jonge meester en de belangrijkste sleutelfiguren in zijn leven. 

Lees meer
Young Rembrandt School
  • Young Rembrandt School

Laat je schetsen door van Rijn zelf!

Rembrandt was zeven jaar toen hij naar de Latijnse School ging, van 1616 – 1620. De Latijnse School was de voorloper van het huidige gymnasium en was bedoeld als vooropleiding voor de universiteit. Er werd alleen in Latijn gesproken en les gegeven. Hier leerde Rembrandt ook voor het eerst schetsen. Hij volgde er tekenlessen van Henricus Rieverlinck, zijn eerste tekenleraar.

Laat je schetsen
Young Rembrandt School
  • Young Rembrandt School

In de AR app komt geschiedenis tot leven

Een wandeling door een historische binnenstad is altijd leuk. Maar de Rembrandt Route is meer dan een wandeling! Want met je smartphone en de Augmented Reality techniek in de wandeling kun je zelfs zijn gereconstrueerde geboortehuis bekijken. Met de Rembrandt Route en telefoon in de hand, neemt Rembrandt kenner Onno Blom je mee door Leiden. Geniet van de anekdotes, laat de geschiedenis tot leven komen en leer de jonge Rembrandt kennen. Aanrader!

Te koop bij VVV Leiden! Actie: In de week van 12 – 18 juli betaal je geen 6,95 maar 4,95.

Meer informatie

Wat is er nog meer te doen?