De Stadsgehoorzaal Leiden is een complex van drie gebouwen, met drie zalen: de Stadsgehoorzaal (uit 1891), de Aalmarktzaal (uit 2009) en de Waag (uit 1659).

De Waag en Stadsgehoorzaal, beide rijksmonumenten, liggen op een steenworp afstand van elkaar. De Aalmarktzaal ligt tegen de Stadsgehoorzaal aan. De drie zalen hebben elk een eigen ingang.

De Stadsgehoorzaal in Leiden is van oorsprong een klassieke concertzaal, maar, de naam zegt het al, het is een zaa…

De Waag en Stadsgehoorzaal, beide rijksmonumenten, liggen op een steenworp afstand van elkaar. De Aalmarktzaal ligt tegen de Stadsgehoorzaal aan. De drie zalen hebben elk een eigen ingang.

De Stadsgehoorzaal in Leiden is van oorsprong een klassieke concertzaal, maar, de naam zegt het al, het is een zaal voor de hele stad. Menig scholier uit Leiden of de regio deed hier eindexamen, menig student had hier een gala, menig wetenschapper een symposium of congres. Elke Leidenaar kan er wekelijks genieten van klassieke muziek (kamermuziek of symfonisch) én meerdere malen per jaar van grootse dancefeesten. De Stadsgehoorzaal Leiden vormt een plek waar wetenschap en kunst samenkomen. Het monumentale pand aan de Breestraat heeft een indrukwekkende gevel. De Stadsgehoorzaal bestaat uit drie zalen. De 19de eeuwse Grote Zaal, de moderne Aalmarktzaal die internationaal geroemd wordt om de akoestiek en de Breezaal, de meeste klassieke zaal van de Stadsgehoorzaal.

Strijk neer in Grand Café Van ’t Huis. Het Grand Café van de Stadsgehoorzaal. Gelegen aan de paradijselijke Catharinahof waar je heerlijk buiten kunt zitten in de beschutting van de tuin. Hier kun je ook regelmatig komen luisteren naar live muziek onder het genot van een lunch, diner of borrel. 

Theater is voor iedereen. Of je nu regelmatig een voorstelling beleeft of één keer per jaar. Of je nu houdt van dans, toneel, (klassieke) muziek of cabaret. En of je met je hele gezin een familievoorstelling bezoekt of in je eentje komt genieten. Dus bekijk het programma en ga vooral een keer langs bij Stadsgehoorzaal!

Dit is ook een extra informatie punt in de binnenstad!

Openingstijden

  • Dagelijks
  • Wo t/m za van 14.00 tot 17.30 uur zijn we telefonisch bereikbaar en is de balie geopend.

Locatie