Stad van Ontdekkingen

In Leiden, Stad van Ontdekkingen, vind je maar liefst 13 musea, waaronder de oudste Hortus van Nederland. Trakteer jezelf op Leiden en ga lekker shoppen, lunchen of maak een rondvaart. Wil je rustig de tijd nemen? Reserveer dan met korting een speciaal 3-daags picknick-hotelarrangement in Tulip Inn Leiden Centre.

Hortus botanicus

De Hortus botanicus Leiden is aangelegd in 1590 en daarmee de oudse Hortus van Nederland. Hier kweekte Carolus Clusius de eerste grote tulpencollecties van Europa. Wandel door de tuinen en bezoek het tropische kassencomplex. Het gehele jaar door zijn er lezingen en rondleidingen, kinderen kunnen spelenderwijs leren met leuke speurtochten, en voor een lekkere lunch of taartje ben je welkom bij het Hortus Café. 

Hortus botanicus

13 fantastische musea

Wist je dat Leiden maar liefst 13 museu heeft, allemaal op loopafstand van elkaar? Bezoek bijvoorbeeld NaturalisEuropean Museum of the year 2021, en ontdek het mooiste uit de natuur. Of ga naar Museum Volkenkunde, als één van de oudste volkenkundige musea ter wereld sta je hier midden in de actualiteit. Ben je een liefhebber van archeologie en historie? Bezoek het Rijksmuseum van Oudheden.

Ontdek alle musea

Boetiekjes en vintagezaakjes

In de mooie binnenstad van Leiden vind je een complete mix aan winkels. Van grote, bekende ketens tot aan de kleine speciaalzaken, boetiekjes en vintage – antiekzaakjes die je vindt in de kleinste hoekjes en gezellige stegen. Met natuurlijk om de hoek genoeg ruimte om even uit te puffen.

Trakteertas

Ook leuk!