In Leiden, Stad van Ontdekkingen, is altijd iets te beleven. Ontdek de historische stad op vele manieren, voor iedere leeftijd een dagje uit! 

13 musea, op loopafstand van elkaar!

Naturalis is in 2021 uitgeroepen tot European Museum of the Year. Hier dompelt jong en oud zich onder in de wonderlijke wereld die natuur heet. Ga met het hele gezin op ontdekkingstocht door de fonkelnieuwe tentoonstellingszalen, T. rex Trix is er ook weer bij! 

Of bezoek Rijksmuseum Boerhaave en neem een kijkje in de wereld van wetenschap en geneeskunde. In 2019 was Boerhaave European Museum of the Year, ook voor kinderen is hier veel te doen!

Bekijk alle musea

Het water op

Leiden heeft 28 kilometer aan waterwegen, waaronder prachtige singels en grachten in het historische centrum, en meer dan 90 bruggen! 

Ontdek de stad op een bijzondere manier. Maak een leuke rondvaart of huur een bootje om zelf achter het roer te staan!

Liever wat actiever bezig? Kies dan voor SUPpen, met of zonder instructeur. Dat kan bijvoorbeeld bij Rondvaart Leiden of Feel Free SUP

Lees meer

Beleef de historie

Het centrum van Leiden is met 2800 monumenten net een openlucht museum.

Ontdek de historische gebouwen, mooie verhalen en vele steegjes en routes. Maak een stadswandeling met een gids of koop een leuke wandeling bij VVV Leiden. De Grimmige Gruwelloop is leuk voor kinderen, of loop met de hele familie met Rembrandt door Leiden, zijn geboortestad.

Je kunt je laten schetsen door Rembrandt zelf, of bekijk een indrukwekkende 'video mapping' over zijn leven in Leiden in de Young Rembrandt Studio

Stadswandelingen

Nog meer tips, welkom in Leiden!