Parkeer op loopafstand van het centrum

Leiden heeft een autoluwe binnenstad. Je kunt de auto het best parkeren in één van de vijf parkeergarages of één van de zeven parkeerterreinen. Parkeer je jouw auto bij parkeerterrein Haagweg dan brengt een cityshuttle je binnen een paar minuten (gratis) naar de binnenstad.

parkeren stadsparkeerplan mgl6940 0007

Parkeerterrein Haagweg

Het grootste parkeerterrein van Leiden ligt aan de Haagweg en functioneert als een volwaardig transferium. Zowel overdag als 's avonds rijden pendelbusjes van en naar het parkeerterrein en voor groepen zijn speciale afspraken te maken, zodat je altijd verzekerd bent van vervoer naar de binnenstad. 

Parkeergarage Centrum Morspoort

De Morspoortgarage is de nieuwste parkeergarage in Leiden. Het tarief is € 2,- per uur (€ 1,- per uur van 21 tot 7 uur) en het derde uur is altijd gratis.

Uitbreiding betaald parkeren 
Per 1 januari 2016 wordt betaald parkeren ingevoerd in een aantal wijken rondom het centrum. Als je op straat parkeert, kijk dan extra goed op de verkeersborden. Het nieuwe betaald-parkeren-gebied wordt aangegeven met gele verkeersborden, verwijsbordjes en parkeerautomaten op straat. Lees meer op www.leiden.nl/uitbreiding-betaald-parkeren.

Ook op feestdagen, zoals Eerste en Tweede Kerstdag en Nieuwjaarsdag, moet je tijdens de reguliere parkeertijden betalen. In het centrum geldt betaald parkeren van maandag t/m zaterdag tussen 9.00 en 21.00 uur, en op zondag tussen 13.00 en 21.00 uur.   

mobiel parkeren

Blauwe zones, parkeervergunning en parkeerboete

Voor meer informatie over blauwe zones, het aanvragen van een parkeervergunning of vragen over een parkeerboete kijk je op de parkeerwebsite van de gemeente Leiden.

Parkeertip voor het weekend

Parkeergarage LUMC, Albinusdreef Leiden
Openingstijden: za: 09.00-19.00 uur, zo: 11.00-19.00 uur

Actuele parkeerinformatie