Naturalis

Darwinweg 2 2333 CR LEIDEN

Tot medio 2019 bouwt Naturalis aan het leukste en meest vernieuwende familiemuseum van Europa. Maar dat betekent niet dat onze prachtige collectie uit het oog is. Want naturalis.nl is altijd open. Hier vind je alles over ons onderzoek aan biodiversiteit, bezoek je digitaal onze bijzondere natuur-verzameling en volg je de verbouwing van het museum.

Nieuwe Naturalis bijna geopend!
Zien, doen en beleven: in het nieuwe Naturalis dompelt jong en oud zich straks onder in de wonderlijke wereld die natuur heet. Ga met het hele gezin op ontdekkingstocht in negen fonkelnieuwe tentoonstellingszalen vól met het mooiste uit de natuur. En onze T. rex Trix? Die is er ook weer bij!

Het mooiste uit de natuur
Zo neemt het museum je bijvoorbeeld mee naar het vroegste leven op aarde, Nederland in de ijstijd en de oerkrachten van onze planeet. Je maakt kennis met de verrassendste versiertrucs van planten en dieren, staat oog in oog met een Afrikaanse olifant en ontdekt het verwoestend vermogen van vulkanen. Ook doe je spectaculaire ervaringen op: hoe voelt het om terug te reizen naar de dinotijd? Behalve tentoonstellingen vind je in het nieuwe Naturalis ook workshopruimtes voor extra activiteiten, sensationele experiences, horeca en een winkel. Het opvallende gebouw kent allerlei verwijzingen naar de natuur en nodigt elke voorbijganger uit om naar binnen te gaan.

42 miljoen planten, dieren, fossielen en stenen
De verhalen in ons museum vertellen we aan de hand van topstukken uit onze collectie van 42 miljoen planten, dieren, fossielen en stenen. Onze verzameling behoort tot de top vijf van de wereld op het gebied van biodiversiteit. Ons wetenschappelijk onderzoek draagt bij aan het behoud van de rijke variatie van de natuur. In het nieuwe museum kun je dit aan den lijve ondervinden, in het bijzonder in de gratis toegankelijke zaal LiveScience; je kunt vragen stellen aan onze wetenschappers, je natuurvondst laten onderzoeken en live een preparatie meemaken.

Praktische info
Vanaf zaterdag 31 augustus dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

Meer informatie over alle museumzalen, praktische informatie en tickets is te vinden op de website!