Museum Volkenkunde

Steenstraat 1 2312 BS LEIDEN
tel 088 004 2800

Al sinds 1837 verzamelt het Leidse Museum Volkenkunde het cultureel erfgoed van de wereld: duizenden jaren oude kunstschatten, beelden van Inca's en Azteken, Chinese schilderingen en Afrikaanse bronzen. Maar juist ook alledaagse gebruiksvoorwerpen als kleren, wapens, eetgerei en kinderspeelgoed van mensen voor wie overleven het enige doel was, maken de collectie bijzonder. Naast de vaste tentoonstelling zijn er altijd extra activiteiten.

Kunstenaars laten hun eigen kijk op volkenkunde zien in de museumtuin. De tuin en het restaurant van het museum zijn gratis toegankelijk.In Museum Volkenkunde kan jong en oud een wereldreis maken langs de duizenden jaren oude kunstschatten van alle continenten. Ook alledaagse gebruiksvoorwerpen als kleren, eetgerei en speelgoed maken de collectie bijzonder.

De collectie werd voor een groot deel bijeengebracht in de negentiende eeuw. In de twintigste eeuw kwamen er waardevolle collecties bij uit Indonesië, Nieuw-Guinea, het Zuidzee-gebied, Afrika, Amerika, Groenland, Tibet en Siberië.

Volkenkunde, per 1 juli 2018:
Alle studenten van hogescholen en universiteiten betalen dan € 10,- euro museum entree.
Daarmee komt een einde aan de gratis entree voor studenten van Ul en Hl Leiden, een constructie uit een (ver) verleden die samenhing met colleges en tours en werksessie in het museum en conservatoren die tegelijk doceerden aan de universiteit.


Tijdens schoolvakanties is het museum ook op maandag geopend.

Volwassene (vanaf 19 jaar) €15,00
Jeugd (4 t/m 18 jaar) € 6,00
Kinderen (t/m 3 jaar) Gratis
CJP* € 9,00
Groepstarief (vanaf 10 volbetalende personen) 10% korting
Studenten* € 10,00
Museumkaart* Gratis
Bankgiro Loterij VIP-KAART* Gratis
ICOM, Vereniging Rembrandt* Gratis
Vrienden Tropenmuseum, Afrika Museum, Museum Volkenkunde* Gratis

* Korting of gratis entree alleen op vertoon van de desbetreffende kortingskaart. Deze kaart moet fysiek getoond worden. Digitale varianten worden niet geaccepteerd.


Tentoonstellingen
Helende kracht - t/m 5 januari 2020
Most Wanted - t/m 1 maart 2020Zie hieronder voor meer informatie

Algemeen

  • Restaurant (voor gasten)