Hé frisse wind, ga je mee een tochtje maken?

Een dagje varen is en blijft een echt uitje. Vanaf het water ziet de wereld er heel anders uit en door het relaxte tempo ontspan je spontaan. De rivieren, plassen en grachten in de streek bieden eindeloze kilometers vaarplezier. En met deze ideeën maak je er helemaal een topdag van.

Venetië van het Westen

Tot en met 13 september kun je iedere dinsdag, woensdag en zondag een verrassende vaartocht maken van Leiden naar Katwijk aan Zee of omgekeerd. Je vaart langs de Limes, de natuurlijke noordgrens van het oude Romeinse Rijk, en passeert Oegstgeest, Valkenburg en Rijnsburg. Na ongeveer vijf kwartier meer je af in de bedrijvige binnenhaven van Katwijk of het historische Leidse stadshart. In Katwijk kun je prima winkelen of sta je binnen vijf minuten op de boulevard. Ga lekker naar het strand of bezoek het Katwijks Museum. In Leiden kun je kiezen uit vele musea, ronddwalen door de oude binnenstad of een terrasje pakken langs de schilderachtige grachten. De verschillende afvaartijden in Leiden en Katwijk vind je op www.venetievanhetwesten.nl/

2019_07_31_027595.jpgHet Romeins Rondje

Columbus Watersport verhuurt geluidarme en milieuvriendelijke elektrische sloepen in de Leidse regio. Met de optionele romeinse belevingsbox vaar je – net als de Romeinen 2000 jaar geleden deden –over de Oude Rijn van Leiden naar Katwijk. De box bevat echte vondsten, verhalen uit de romeinse tijd en een leuke bouwplaat voor de kinderen. 

De belevingsbox kost €17,50. Dat is inclusief een voucher voor 2 consumpties met gebak bij Van der Valk Haagsche Schouw, een vaarkaart van de Hollandsche Plassen en een gratis breekbrood met smeersels bij bestelling van lunch of diner bij De Beslagkom in Katwijk. www.columbuswatersport.nl

columbus_leiden.jpgLeidse grachtendiner 

Beeld je eens in: varend over het Rapenburg, in de laatste gloed van de avondzon en genietend van een, met zorg samengesteld, driegangendiner met aperitief en een overheerlijke amuse. Columbus Watersport zorgt voor de boot die je zelf bestuurt. Een boot met schipper is ook mogelijk. De chef-koks van Het Prentenkabinet bereiden het diner naar de Frans/Internationale keuken. Het “Leidse grachten diner” kun je reserveren vanaf € 69,50 per persoon bij 6 deelnemers op www.columbuswatersport.nl

varen_brasseriegroep.jpg

 

Love to share on board!

Ga bij Brasserie de Poort in Leiden of Brasserie Meelfabriek Zijlstroom in Leiderdorp aan boord voor een vaartocht door historische grachten en langs groene singels. Aan boord is de tafel gedekt, de schipper stuurt, je hoeft zelf niets te regelen. Het menu kost €52,50 per persoon en is inclusief dessert en diverse dranken (bier, wijn, koffie, thee en fris). Reserveren via info@poort.nl of info@zijlstroom.nl.

vlietland_steiger.jpg

Avontuurlijk Vlietland

Heb je kinderen aan bood en zoek je nog een bestemming voor je vaartochtje? Vlietland bij Voorschoten is één van de grootste en meest aantrekkelijke watersport-, recreatie- en natuurgebieden van Nederland. Rijk aan sport en spel op en rond het water, voor de ware wateravonturiers. Maar er is ook volop ruimte voor de liefhebbers van rust en natuur. 

Het hart van Vlietland wordt gevormd door drie meren. Waterwegen, fietspaden en wandelpaden verbinden het gebied met Leiden, het Groene Hart en de andere Hollandse Plassen. Vlietland heeft havens, een camping, een zeilschool, een groot aquapark en een watersportcentrum waar je zeilboten, sloepen, waterfietsen, motorboten en kano’s kunt huren. Ook suppen en flyboarden kun je hier leren. Voor wie het liever droog houdt is er een spectaculair klimpark, waar je aangelijnd door boomtoppen klautert. Voor meer ontspanning zijn er ruime zwemstranden, ligweiden en gezellig restaurant met terrassen aan het water. www.recreatiegebied-vlietland.nl

rederij_van_hulst_1.pngRederij van Hulst

Rederij van Hulst verzorgt al ruim 60 jaar activiteiten op het water. Door de jaren heen zijn zij gespecialiseerd in culinaire rondvaarten en feesten op het water voor maximaal 250 gasten. Het rondvaartbedrijf is uitgegroeid tot een begrip in de regio voor evenementen op het water. De afgelopen jaren is de rederij flink gegroeid. Er zijn diverse nieuwe schepen gebouwd, waardoor de vloot is vernieuwd en uitgebreid. In Katwijk is een locatie omgebouwd tot een scheepswerf voor eigen gebruik en een heus dok voor het onderhoud van onze schepen. Benieuwd naar het vaaraanbod van rederij van Hulst? Klik dan hier!

sloep_huren_bbq_marina_rijnsburg.gif

 

 

Marina Rijnsburg

Een sloep huren bij Marina Rijnsburg staat voor genieten en ontspannen op en rond het water. In een luxe sloep vaart u vanuit de jachthaven werkelijk alle kanten op: de Kagerplassen, Leiden, Katwijk en verder. Klik hier voor meer informatie!

Tips