Kids

Spelen, ravotten en je ogen uitkijken. Wat voor weer het ook is, voor kinderen en gezinnen is er genoeg te doen. Samen op avontuur was nog nooit zo leuk. 

 

romeinen_in_museum.jpgRomeinen langs de Rijn

Ontdek hoe mensen tweeduizend jaar geleden leefden langs de Nederlandse Rijn. De rivier vormde destijds de limes, de noordelijke grens van het Romeinse Rijk. En wie denkt dat hier alleen soldaten in forten woonden, heeft het mis. In de dorpjes langs de grens, en zelfs in de forten, woonden ook vrouwen, kinderen en bedienden. Bovendien waren er handelaren en ambachtslieden die zaken deden met het leger. Deze nieuwe familietentoonstelling laat meer dan driehonderd archeologische vondsten uit Nederland zien en er is een speciaal doe-boekje voor kinderen. Tot en met 28 februari 2021 in Rijkmuseum van Oudheden.

Tickets >>

gevelschets_silvester.jpgJeugdboekhandel Silvester

Leidenaar Jochem Myjer is een van Nederlands bekendste komieken. Voordat hij definitief voor het theater koos, studeerde hij biologie. Als kind maakte Jochem al veel grappen én keek hij met zijn verrekijker naar vogels. Hij wist alles van de natuur en hij kon supergoed vogelgeluiden nadoen. Die achtergrond zie je terug in zijn kinderboeken over de Gorgels, waarin hoofdpersoon Melle eigenlijk best veel op Jochem lijkt. Koop het niewste boek bij Silvester, Rapenburg 17, Leiden.

cultuur_stoomtrein_katwijk_leiden.jpgStoomtrein Katwijk Leiden

Kom langs voor een vrolijke treinrit langs het Valkenburgse Meer en kijk rond in het Binnen- en Buitenmuseum. Reserveer vooraf je dag en tijd op de website.

Tickets >>

surfschool_katwijk_fotos_peter_de_graaff.jpgSurfschool Katwijk

Heb je behoefte aan vitamine zee? Neem een kennismakingsles golfsurfen! Surfschool-Katwijk organiseert iedere week lessen voor kinderen van 8 t/m 16 jaar. De ervaren surfleraren beginnen altijd met een stukje theorie en instructie op het strand, voor je onder begeleiding het water in gaat.

picknick_1.jpgJumpin'Picknickfestival Katwijk

Dit festival is speciaal voor kinderen en jonge gezinnen. Het staat gepland voor 5 september. Jij komt toch ook? Programma informatie is te vinden op FB/ Insta: @Jumpin'Picknickfestival en op www.stichtingbruisendeevents.nl

ezelfluisteringen.jpgEzelfluisteringen

Iedere maandag en donderdag: creatieve speelmomenten tussen ezels op een prachtige stille buitenplek in Katwijk. Kom je eigen natuurschilderij maken met steentjes, schelpen, veertjes, stokjes en bladeren. Tussendoor kun je Hervé, Valléa, Ukke en Flipke borstelen en knuffelen, lekker spelen en pannenkoeken eten. Fantastisch voor kinderen van 5-12 jaar.

foto_zwembad_aquamar.jpg

 

Lekker zwemmen

Kies voor een buitenlocatie als De Vliet in Leiden of ga voor een binnenzwembad als Het Wedde in Voorschoten en het Sterrenbad in Wassenaar. Zwembad Aquamar in Katwijk biedt zowel binnen als buiten waterpret aan, want buiten hebben ze een spraypark.

corpus_close_up_in_mond.jpg

 

CORPUS

Hier kun je met met maximaal 6 personen tegelijk een spannende en leerzame ‘reis door de mens’ te maken. Ben jij hier al eens geweest? Boek je ticket op de website.

Tickets>>

 

noor_strandjutten.jpg

 

 

Strandjutten voor gratis ijsje

Help mee het strand schoon te houden. Grondstofjutten is zinvol en leuk. Haal een juttas bij één van de deelnemende strandpaviljoens (grondstofjutters.nl). Als beloning krijg je na afloop een gratis ijsje of kopje koffie.

young_rembrandt_school1.png

 

Je eigen Rembrandt

Wist je dat Leiden de geboortestad van Rembrandt is? En dat je je nog steeds kan laten schetsen door hem? Dat kan bij de Latijnse School. Hier zat Rembrandt vroeger op school. Kijk door het raam naar binnen en hij zal je portretteren. Die schets kan je dan digitaal ophalen. Hoe cool is dat!

t_rex_trix_voor_1.jpg

 

Naturalis

In Naturalis kan je megagrote dinosaurussen zien en ronddwalen in de wondere wereld van dieren. Boek snel je ticket op de website.

Tickets >>

paintball_marina_rijnsburg.jpgKidspaintball bij Marina Rijnsburg

Met een complete KidsPaintball uitrusting ga je op missie tussen scheepswrakken en andere nautische objecten. Uitgerust met een overall, masker en paintball geweer ga je op missie in het grootste outdoor Paintballveld van de regio. Duik weg achter de vele objecten of verschuil je in een huisje! Vind jij de perfecte beschuttingsplaats en schakel je de tegenstanders uit?! Speel Paintball en ontdek of jij wel écht zo stoer bent! Voor meer informatie klik hier!

kids_volkenkunde.jpg

 

Museum Volkenkunde voor kinderen

In de zomervakantie, kan je iedere dag van 10.00 uur tot 17.00 uur terecht in en om het museum voor de leukste activiteiten! Van een reis rond de wereld, tot een krachtroute tot aan XXL spellen in de tuin. Er is altijd wat te beleven!

Benieuwd naar het volledige zomerprogramma van Museum Volkenkunde? Klik dan hier!

Tips