Nieuws

Leidse parken ook dit jaar vuurwerkvrij

(Foto: Reanne van Kleef) De gemeente Leiden hanteert komende jaarwisseling dezelfde vuurwerkvrije zones als vorig jaar. Het is verboden vuurwerk af te steken in de Leidse parken, de openbaar toegankelijke gebieden binnen de Oostvlietpolder en de omgeving van het Streek-Dierentehuis Leiden Stevenshage.
Lees verder

Winnaars fotowedstrijd gemeente Leiden bekend

De winnaars van de fotowedstrijd 2018 van de gemeente Leiden zijn vanmiddag bekend gemaakt. Ieder jaar houdt de gemeente Leiden een fotowedstrijd in twee categorieën: ‘Leiden bij Nacht’ en ‘Winter’. De jury koos uit de bijna driehonderd ingezonden foto’s de fraai aangelichte Leidse Schouwburg in de avondschemering door Aram Kaptein. Floris Kleyn schoot met zijn besneeuwde omgeving vanaf de Karnemelksbrug gezien de winnende winterfoto 2018. Beiden kregen een cheque van 250,00 euro van wethouder Martine Leewis overhandigd.
Lees verder

Wereldkampioen Magnus Carlsen weer van de partij

Wereldkampioen Magnus Carlsen, die momenteel in Londen zijn titel verdedigt, is in januari weer van de partij tijdens het Tata Steel Chess Tournament, zo heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. Naast Carlsen doen nog vijf grootmeesters uit de top tien van de wereld mee: Shakhriyar Mamedyarov (3), Ding Liren (4), Anish Giri (5), Vladimir Kramnik (7) en Viswanathan Anand (8). De 81e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats van 11 tot en met 27 januari 2019. Traditiegetrouw zijn er ook weer twee Chess On Tour evenementen. Op woensdag 16 januari spelen de Tata Steel Masters de 5e ronde in Theater de Vest in Alkmaar en op woensdag 23 januari spelen ze de 10e ronde in de Pieterskerk in Leiden. Alle speeldagen zijn gratis toegankelijk voor belangstellenden en zijn ook online live te volgen.
Lees verder

Leger des Heils collecteert in Leiden

Vrijwilligers van het Leger des Heils gaan van 26 november tot en met 1 december langs de deuren met de collectebus. De opbrengst van de jaarlijkse deur-tot-deurcollecte is bestemd voor lokale activiteiten waarmee het Leger des Heils sociale uitsluiting en eenzaamheid bestrijdt.
Lees verder