Nieuws

Uitbundige nieuwjaarsduik bij Buitenhuis

VALKENBURG – Het is inmiddels traditie, de nieuwjaarsduik bij Brasserie Buitenhuis. Voor het derde jaar op rij wordt er op 1 januari om 13.00 uur een frisse duik genomen in het Valkenburgse Meer.
Lees verder

Rotary Santa Run zoekt nog 200 kerstmannen en -vrouwen

(foto: Emile van Aelst) Over tien dagen is Leiden het terrein van de kerstman. Met honderden gaan kerstmannen en kerstvrouwen te voet de stad verkennen. Een bijzondere route met attracties langs de kant, een soepje bij de Waag, iets lekkers bij de McDonalds en een doorsteekje in Rijksmuseum Boerhaave. En je steunt ook nog vier goede doelen.
Lees verder

Diepste punt parkeergarage Garenmarkt bereikt

De afgelopen periode stond de bouwkuip van parkeergarage Garenmarkt vol water en is het zand uit de bouwkuip verwijderd en de onderwaterbetonvloer gestort. Werkzaamheden waar je als voorbijganger weinig van ziet. Nu is de bouwkuip leeggepompt. Het diepste punt is bereikt. Een bijzondere mijlpaal in het bouwproces.  Nu de bouwkuip leeg is, kan de constructievloer van de -5 worden gemaakt. Als deze vloer is aangebracht, start de opbouw van de verdiepingen van de garage. Met behulp van de torenkraan worden geprefabriceerde onderdelen geplaatst en wordt er per verdieping omhoog gewerkt.  De werkzaamheden verlopen volgens planning, met een oplevering in maart 2020.  
Lees verder

Ideeënwedstrijd voor verfraaiing Leiden Bio Science Park

(Foto: Gemeente Leiden) De gemeente en Universiteit Leiden zijn op zoek naar een idee voor de Hartlijn in het Leiden Bio Science Park (LBSP). De Hartlijn is een brede groene route door het LBSP met ruim baan voor voetgangers en fietsers. De gemeente en universiteit organiseren samen met het LUMC en de Ondernemersvereniging LBSP een ideeënwedstrijd. De drie beste ideeën voor de Hartlijn worden beloond met geldprijzen van twee-, drie- en vijfduizend euro. De wedstrijd is open voor jong en oud, amateurs en professionals.
Lees verder