Nieuws

Voortaan ook vragen via Whatsapp (06-30696384) aan de gemeente Leiden

(Foto: Chris de Waard) De gemeente Leiden start vandaag met een pilot waarbij inwoners via WhatsApp vragen aan de gemeente kunnen stellen. “Veel inwoners maken gebruik van WhatsApp en daarom is de applicatie een goede toevoeging aan de andere dienstverleningskanalen van de gemeente Leiden”, vindt wethouder Yvonne van Delft die het eerste appje verstuurde en op haar vraag wat ze moest doen om haar rijbewijs te verlengen binnen enkele minuten antwoord kreeg (een afspraak maken via de website). De gemeente belooft via Whatsapp tijdens kantooruren binnen twee uur antwoord te geven.
Lees verder

Terugblik Santa Run: Duizend kerstmannen wandelen door Leiden

Tijdens de eerste editie van de Rotary Santa Run Leiden liepen duizend kerstmannen door Leiden. In totaal werd er 14.000 euro verdeeld tussen vier goede doelen: de Nierstichting, de Merel Foundation, STUV Leiden en Stichting Leiden Helpt. Als het aan de organisatie ligt, vindt op 20 december 2019 de tweede editie plaats.
Lees verder

Young Rembrandt Studio ontvangt 10.000e bezoeker

Leiden, 22 december 2018 – Gistermiddag ontving de Young Rembrandt Studio – gevestigd in het 17e eeuwse pandje aan de Langebrug 89 – haar 10.000e bezoeker sinds de opening in mei dit jaar. Op deze locatie leerde Rembrandt in zijn beginjaren (1606 – 1630) schilderen, tekenen en etsen van zijn leermeester Jacob van Swanenburgh. De Young Rembrandt Studio is een unieke stop op de Leidse Rembrandt route waar bezoekers een inkijkje krijgen in het leven van de jonge Rembrandt via een spannende videoprojectie.
Lees verder