Nieuws

Winterfotowedstrijd

Traditiegetrouw houdt de gemeente Leiden ieder najaar een fotowedstrijd. Er zijn twee categorieën: de mooiste winterse foto van Leiden, of de mooiste nachtelijke foto van een van de 80 sfeervol aangelichte Leidse monumenten. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. De winnaars ontvangen een bedrag van € 250,-. Allen die foto’s inzenden geven de gemeente toestemming hun foto’s onder naamsvermelding te publiceren.
Lees verder

Vervolg op indrukwekkende Leiden film ‘Cobblestone Stories’ in de maak

De Amerikaans professor antropologie Mark Neupert is weer terug in Leiden om een vervolg op zijn indrukwekkende film over Leiden ‘Cobblestone Stories‘ te maken. Tijdens een bijeenkomst op het Leidse stadhuis met onder andere de rector van zijn universiteit sprak hij over de plannen van de nieuwe film over de Sleutelstad. Neupert verblijft samen met zijn gezin een jaar lang in Leiden voor de opnames. Hij hoopt de nieuwe productie in 2022 te kunnen presenteren.
Lees verder

Nieuwe Leidse ijsbaan blijft 250 meter

De nieuwe Leidse ijsbaan wordt definitief 250 meter lang. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag bekend gemaakt. Een aantal regiogemeenten moet nog besluiten of ze wel of niet mee betalen aan de gewenste 333 meter baan, maar zelfs in het meest gunstige geval is het gat naar de benodigde 3,2 miljoen euro onoverbrugbaar.
Lees verder

Archeologen vinden stadsbrouwerij bij opgravingen Haarlemmerstraat

Archeologen hebben in Leiden resten gevonden van een stadsbrouwerij uit de 16e eeuw. Een belangrijke vondst, zeker gezien de plek. Want tot nu toe is er nog niet zoveel bekend over de vroegste geschiedenis van de Haarlemmerstraat. De sloop van een aantal panden voor de komst van modewinkel Zara, biedt archeologen nu de kans om daar nu onderzoek te doen.
Lees verder