Nieuws

Leger des Heils collecteert in Leiden

Vrijwilligers van het Leger des Heils gaan van 26 november tot en met 1 december langs de deuren met de collectebus. De opbrengst van de jaarlijkse deur-tot-deurcollecte is bestemd voor lokale activiteiten waarmee het Leger des Heils sociale uitsluiting en eenzaamheid bestrijdt.
Lees verder

'Leave No Trace' wint 13e editie Leiden International Film Festival

De film ‘Leave No Trace’ van regisseur Debra Granik heeft de American Indie Competition op de dertiende editie van het Leiden International Film Festival gewonnen. Met een gemiddelde waardering van 4,4 uit 5 liet de winnaar de twaalf andere competitiefilms achter zich. Regisseur Granik maakte eerder al het prijswinnende Winter’s Bone, waarvan het LIFF in 2010 de Nederlandse première had.
Lees verder

Conferentie Brave New World zet hersenen aan het werk

De eerste dag was goed; de tweede dag van de tweedaagse conferentie Brave New World was mogelijk beter (maar dat is ook een kwestie van voorkeuren). De Leidse Stadsgehoorzaal was in elk geval iets voller. En waar je zou kunnen beweren dat er eigenlijk best meer mensen zouden ‘moten’ komen luisteren, bleek de hoeveelheid precies mooi voor een deel van het programma.
Lees verder

Leiden krijgt een eigen Groot Kerstcircus op de Lammermarkt

LEIDEN - Vanaf 21 december heeft Leiden haar eigen Groot Kerstcircus op de Lammermarkt, een echt familiecircus voor jong en oud. Tien dagen lang, tot en met 30 december kan iedereen tweemaal per dag om 13:00 of om 16:30 uur genieten van een spetterende show ingevuld door internationale artiesten. Speciaal voor en alleen in Leiden te zien.
Lees verder

Jaap Verheul wint Boerhaave Biografie Prijs 2018

Wetenschapshistoricus Jaap Verheul heeft de Boerhaave Biografie Prijs 2018 ontvangen met zijn boek De Atlantische pelgrim. De biografie gaat over de Amerikaanse historicus John Lothrop Motley. Verheul ontving de prijs afgelopen vrijdag, 2 november, in het Hodshon Huis uit handen van Amito Haarhuis (directeur Rijksmuseum Boerhaave).
Lees verder