Nieuws

Koninklijke onderscheiding voor ‘gouden’ vrijwilliger

(foto: J.P. Kranenburg) Al meer dan vijftig jaar zet Leiderdorper Leendert Dompeling (89 jaar) zich in voor zijn medemens. Voornamelijk met de bezorging van maaltijden. Trouw en stipt, zijn de kwalificaties. Zelf noemt hij het allemaal heel gewoon. Burgemeester Driessen mocht in het gebouw van welzijnsorganisatie Pluspunt de versierselen opspelden.
Lees verder

Uitbundige nieuwjaarsduik bij Buitenhuis

VALKENBURG – Het is inmiddels traditie, de nieuwjaarsduik bij Brasserie Buitenhuis. Voor het derde jaar op rij wordt er op 1 januari om 13.00 uur een frisse duik genomen in het Valkenburgse Meer.
Lees verder

Rotary Santa Run zoekt nog 200 kerstmannen en -vrouwen

(foto: Emile van Aelst) Over tien dagen is Leiden het terrein van de kerstman. Met honderden gaan kerstmannen en kerstvrouwen te voet de stad verkennen. Een bijzondere route met attracties langs de kant, een soepje bij de Waag, iets lekkers bij de McDonalds en een doorsteekje in Rijksmuseum Boerhaave. En je steunt ook nog vier goede doelen.
Lees verder

Diepste punt parkeergarage Garenmarkt bereikt

De afgelopen periode stond de bouwkuip van parkeergarage Garenmarkt vol water en is het zand uit de bouwkuip verwijderd en de onderwaterbetonvloer gestort. Werkzaamheden waar je als voorbijganger weinig van ziet. Nu is de bouwkuip leeggepompt. Het diepste punt is bereikt. Een bijzondere mijlpaal in het bouwproces.  Nu de bouwkuip leeg is, kan de constructievloer van de -5 worden gemaakt. Als deze vloer is aangebracht, start de opbouw van de verdiepingen van de garage. Met behulp van de torenkraan worden geprefabriceerde onderdelen geplaatst en wordt er per verdieping omhoog gewerkt.  De werkzaamheden verlopen volgens planning, met een oplevering in maart 2020.  
Lees verder