Nieuws

Rijksmuseum van Oudheden ontvangt €489.831 van BankGiro Loterij

Rijksmuseum van Oudheden ontvangt €489.831 van BankGiro Loterij
Tijdens het feestelijke Goed Geld Gala op dinsdag 12 februari 2019 in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum heeft het Rijksmuseum van Oudheden een cheque van €489.831 in ontvangst mogen nemen van de BankGiro Loterij . Twee ton daarvan krijgt het museum als begunstigde van de BankGiro Loterij jaarlijks, de overige €289.831 is in 2018 door de deelnemers van de loterij voor het museum bijeengebracht. Het geld wordt gebruikt voor aankopen, de vernieuwing van vaste presentaties en restauratieprojecten.
Lees verder

Naturalis ontvangt €550.000 voor LiveScience

Naturalis Biodiversity Center
Naturalis Biodiversity Center heeft opnieuw een extra bijdrage van de BankGiro Loterij gekregen. Dat maakte de BankGiro Loterij gisteren bekend tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. De bijdrage van ruim een half miljoen euro is bestemd voor het nieuwe LiveScience, de plek waar onze experts en bezoekers samenkomen, met elkaar in gesprek gaan en waar bezoekers zelf aan de slag kunnen.
Lees verder

Tulipa ‘Doctor Boerhaave'

Ter gelegenheid van de 350ste geboortedag van Herman Boerhaave hebben de decaan van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en de directeur van de Hortus botanicus van de Universiteit Leiden het initiatief genomen om een tulp te vernoemen naar de beroemde hoogleraar Herman Boerhaave.
Lees verder