Nieuws

Young Rembrandt Studio ontvangt 10.000e bezoeker

Leiden, 22 december 2018 – Gistermiddag ontving de Young Rembrandt Studio – gevestigd in het 17e eeuwse pandje aan de Langebrug 89 – haar 10.000e bezoeker sinds de opening in mei dit jaar. Op deze locatie leerde Rembrandt in zijn beginjaren (1606 – 1630) schilderen, tekenen en etsen van zijn leermeester Jacob van Swanenburgh. De Young Rembrandt Studio is een unieke stop op de Leidse Rembrandt route waar bezoekers een inkijkje krijgen in het leven van de jonge Rembrandt via een spannende videoprojectie.
Lees verder

Leiden 350 jaar terug in de tijd tijdens Leidse Rembrandt Dagen

De Leidse Rembrandt Dagen brengen op 13 en 14 juli 2019 Leiden 350 jaar terug in de tijd. Het festival vindt plaats tijdens het Rembrandtjaar waarin het leven van de beroemde in Leiden geboren en getogen schilder wordt gevierd. Tijdens die dagen wordt de Pieterswijk letterlijk omgetoverd tot een 17e eeuwse omgeving en ook in de rest van de stad is er van alles te beleven.
Lees verder

Burgemeester Lenferink laat nieuwe ambtsketen maken

Burgemeester Lenferink laat op korte termijn een nieuwe ambtsketen maken. Dat antwoordde hij op een vraag tijdens het vragenuurtje van de politie waar hij deze week te gast was. De nieuwe keten wordt vrijwel zeker een kopie van de ambtsketen die de burgemeester momenteel gebruikt.
Lees verder

220.000 bezoekers voor Rijksmuseum van Oudheden in 2018

Het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden sluit 2018 af met ruim 220.000 bezoekers, een record, net iets meer dan het oude record uit 2017. ‘Het is voor ons museum echt niet vanzelfsprekend om meer dan 200.000 bezoekers in een jaar te trekken, dus op dit resultaat ben ik werkelijk trots. Het is een mooie kroon op ons jubileumjaar 2018, waarin het museum zijn 200-jarig bestaan vierde’, aldus directeur Wim Weijland.
Lees verder

Het aftellen naar het Groot Kerstcircus Leiden is begonnen

LEIDEN – Het aftellen is begonnen, nog precies één week en dan heeft Leiden haar eigen Groot Kerstcircus op de Lammermarkt. Vanaf 21 december kan iedereen tien dagen lang genieten van een echt familiecircus voor jong en oud. Tweemaal per dag om 13:00 en om 16:30 uur kunnen bezoekers een spetterende show beleven ingevuld door internationale artiesten. Speciaal voor en alleen in Leiden te zien.
Lees verder