Nieuws

North End onder tien ’mooiste klassieke bars’

LEIDEN - De Leidse kroeg North End, op de hoek van het Rapenburg en het Noordeinde, valt binnenkort wellicht in de prijzen. De Engelse pub is door het horecamagazine Entree genomineerd voor de titel ’Mooiste klassieke bar van Nederland’.
Lees verder

Mayflower 400 viert Pilgrim Fathers

LEIDEN - 'Mayflower 400' is de naam van een projectgroep die een serie evenementen gaat organiseren rondom de reis van de Pilgrim Fathers van Engeland naar Leiden en vandaaruit naar de Verenigde Staten. De trekkers zijn de steden Plymouth in Engeland en in de Verenigde Staten.
Lees verder

Collectietoren Naturalis onder de scanner

LEIDEN - In alle stilte heeft Naturalis Biodiversity Center de afgelopen maand een megaklus volbracht. Alle objecten in de collectietoren van het museum - dat zijn er maar liefst 37 miljoen - gingen in vijf jaar tijd onder de scanner. Met gemengde gevoelens neemt programmamanager Kirsten van Hulsen afscheid van het project. Het is mooi dat de database er is, maar met spijt neemt zij afscheid van zeventig medewerkers die al die jaren de objecten invoerden.
Lees verder

Naturalis gaat weer op dinojacht

LEIDEN - Naturalis Biodiversity Center gaat eind augustus op expeditie naar de Amerikaanse staat Wyoming om de fossielen van drie of vier Triceratops-dinosauriërs op te graven.
Lees verder