Nieuws

In de rij voor inschrijving haring en wittebrood bij De Waag in Leiden

LEIDEN - Ze was de eerste. Al bijna drie uur staat Marie Rijsberger vooraan in de rij. ,,Je moet er wat voor over hebben'', zegt ze. ,,Anders zitten we ook maar thuis'', vult Evert van Tongeren haar aan. Net zoals een paar duizend anderen schreven ze zich gisteren in voor gratis haring en wittebrood. In de motregen wachtten ze in een lange rij voor de Leidse Waag.
Lees verder

'Zonder herdenking heeft viering Leidens Ontzet geen waarde'

LEIDEN - De voorbereidingen voor het Leidse feest der feesten zijn in volle gang. Nog even en het is weer 3 oktober en viert de stad hoe Willem van Oranje in 1574 ontzette en de Spanjaarden het op een lopen zetten. Dit ook te herdenken is echter ook belangrijk. Dat stelt Rik Kamps, voorzitter van de Commissie Herdenken, en bestuurslid van de 3 October Vereeniging.
Lees verder

Fred de Heij en Ad Maas signeren de strip Ehrenfest

Stripalbum Ehrenfest
Op zaterdag 19 september signeren Fred de Heij en Ad Maas de strip Ehrenfest: het levensverhaal van Einsteins tragische boezemvriend. Maas schreef de teksten voor dit unieke stripalbum en De Heij maakte de tekeningen. De signeersessie vindt plaats bij Mevrouw Kern in de Breestraat van 14.00 tot 16.00 uur.
Lees verder

Koop nog snel tickets voor de Nacht van Kunst & Kennis

Nacht van Kunst & Kennis
De Nacht van Kunst & Kennis 2015 vindt aankomende zaterdag 19 september plaats. Deze ontdekkingstocht vol wetenschap, theater, caberet, film, experimenten, kunst en muziek mag je niet missen. Tickets voor €15 zijn nog te bemachtigen tot en met 18 september. Op 19 september kosten de kaarten €17,50 en zijn ze te verkrijgen via de website of bij een van de drie kassapunten.
Lees verder

Ruimere foyer voor Leidse Schouwburg

LEIDEN - De Leidse Schouwburg heeft een ander innerlijk gekregen. Aan de theaterzaal is niets veranderd, maar de entree en de foyer zijn afgelopen zomer op de schop genomen. 
Lees verder