Nieuws

Leids Filmfestival viert 40 jaar Holy Grail

LEIDEN - Het Leiden International Film Festival zet dit jaar het Britse komediegezelschap Monty Python in het zonnetje. Ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van de klassieker Monty Python and the Holy Grail wordt op 5 november eenmalig een speciale sing-along-versie van de film vertoond.
Lees verder

Nog een week gratis proeflessen bij BplusC

Nog tot en met 12 september kunnen kinderen bij BplusC vrijblijvend kennismaken met verschillende cursussen. Bijvoorbeeld muziek, dans en beeldende kunst. BplusC start het nieuwe cursusjaar met gratis proeflessen in Leiden, Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar. Op  www.BplusC.nl/proeflessen staat een overzicht van de vrij toegankelijke proeflessen. Wie altijd al een muziekinstrument wilde bespelen, kan zich nu laten horen [...] Het bericht Nog een week gratis proeflessen bij BplusC verscheen eerst op Sleutelstad.nl.
Lees verder

Boek voor burgemeester: Zeven eeuwen Hooglandse Kerk

In de zeven eeuwen die de Hooglandse kerk bestaat, is er veel gebeurd. Zo is de kerk voortdurend verbouwd. De ambities reikten daarbij verder dan de financiële mogelijkheden. Ook is er getrouwd en gerouwd, gedoopt en begraven. Er is zelfs overwogen om de kerk maar af te breken.
Lees verder

Recordaantal bezoekers bij Naturalis

Slootsafari Naturalis
LEIDEN - Natuurhistorisch museum Naturalis ontving deze zomer 60.565 bezoekers. Dit is maar liefst 5308 bezoekers meer dan het vorige zomerrecord. De mini-expeditie 'Op avontuur als Freek' en de slootsafari werden druk bezocht. Ook in de herfst- en kerstvakantie worden nog veel bezoekers verwacht, waardoor dit wel eens het drukst bezochte jaar ooit voor Naturalis kan worden.
Lees verder