Nieuws

Diepste punt parkeergarage Garenmarkt bereikt

De afgelopen periode stond de bouwkuip van parkeergarage Garenmarkt vol water en is het zand uit de bouwkuip verwijderd en de onderwaterbetonvloer gestort. Werkzaamheden waar je als voorbijganger weinig van ziet. Nu is de bouwkuip leeggepompt. Het diepste punt is bereikt. Een bijzondere mijlpaal in het bouwproces.  Nu de bouwkuip leeg is, kan de constructievloer van de -5 worden gemaakt. Als deze vloer is aangebracht, start de opbouw van de verdiepingen van de garage. Met behulp van de torenkraan worden geprefabriceerde onderdelen geplaatst en wordt er per verdieping omhoog gewerkt.  De werkzaamheden verlopen volgens planning, met een oplevering in maart 2020.  
Lees verder

Ideeënwedstrijd voor verfraaiing Leiden Bio Science Park

(Foto: Gemeente Leiden) De gemeente en Universiteit Leiden zijn op zoek naar een idee voor de Hartlijn in het Leiden Bio Science Park (LBSP). De Hartlijn is een brede groene route door het LBSP met ruim baan voor voetgangers en fietsers. De gemeente en universiteit organiseren samen met het LUMC en de Ondernemersvereniging LBSP een ideeënwedstrijd. De drie beste ideeën voor de Hartlijn worden beloond met geldprijzen van twee-, drie- en vijfduizend euro. De wedstrijd is open voor jong en oud, amateurs en professionals.
Lees verder

Leidse parken ook dit jaar vuurwerkvrij

(Foto: Reanne van Kleef) De gemeente Leiden hanteert komende jaarwisseling dezelfde vuurwerkvrije zones als vorig jaar. Het is verboden vuurwerk af te steken in de Leidse parken, de openbaar toegankelijke gebieden binnen de Oostvlietpolder en de omgeving van het Streek-Dierentehuis Leiden Stevenshage.
Lees verder

Winnaars fotowedstrijd gemeente Leiden bekend

De winnaars van de fotowedstrijd 2018 van de gemeente Leiden zijn vanmiddag bekend gemaakt. Ieder jaar houdt de gemeente Leiden een fotowedstrijd in twee categorieën: ‘Leiden bij Nacht’ en ‘Winter’. De jury koos uit de bijna driehonderd ingezonden foto’s de fraai aangelichte Leidse Schouwburg in de avondschemering door Aram Kaptein. Floris Kleyn schoot met zijn besneeuwde omgeving vanaf de Karnemelksbrug gezien de winnende winterfoto 2018. Beiden kregen een cheque van 250,00 euro van wethouder Martine Leewis overhandigd.
Lees verder