Nieuws

Kung Fu school Hong Ying winnaar Taptoe 2018

Met een rijdende afbeelding van Cornelis Joppenszoon werden vanmiddag tijdens de Grote Optocht de winnaars van de Joppensz Prijzen bekend gemaakt. Kung Fu school Hong Ying werd tot winnaar van de taptoe 2018 uitgeroepen. Gymsport Leiden (tweede) en voetbalvereniging Lugdunum (derde) vielen net als vorig jaar ook in de prijzen.
Lees verder

Leidse Erepenning voor Rijksmuseum van Oudheden

Het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) is het nationale archeologiemuseum van Nederland. Koning Willem I stichtte het RMO in 1818. Het museum beheert collecties van archeologische artefacten afkomstig uit culturen die van grote invloed zijn geweest op onze hedendaagse cultuur. Daarnaast beheert het museum ook de topstukken van de Nederlandse archeologie daterend van de prehistorie tot aan het einde van de middeleeuwen.
Lees verder

Kunstroute Leiden trekt ruim vijfduizend bezoekers

Afgelopen weekend stond Leiden in het teken van de jaarlijkse Kunstroute. Voor de 24e keer kregen bezoekers een kijkje achter de schermen bij professionele Leidse kunstenaars en kunstorganisaties. Organisator Museum De Lakenhal kijkt terug op een zeer geslaagde editie, die door ruim vijfduizend mensen werd bezocht.
Lees verder