Nieuws

Het aftellen naar het Groot Kerstcircus Leiden is begonnen

LEIDEN – Het aftellen is begonnen, nog precies één week en dan heeft Leiden haar eigen Groot Kerstcircus op de Lammermarkt. Vanaf 21 december kan iedereen tien dagen lang genieten van een echt familiecircus voor jong en oud. Tweemaal per dag om 13:00 en om 16:30 uur kunnen bezoekers een spetterende show beleven ingevuld door internationale artiesten. Speciaal voor en alleen in Leiden te zien.
Lees verder

Koninklijke onderscheiding voor ‘gouden’ vrijwilliger

(foto: J.P. Kranenburg) Al meer dan vijftig jaar zet Leiderdorper Leendert Dompeling (89 jaar) zich in voor zijn medemens. Voornamelijk met de bezorging van maaltijden. Trouw en stipt, zijn de kwalificaties. Zelf noemt hij het allemaal heel gewoon. Burgemeester Driessen mocht in het gebouw van welzijnsorganisatie Pluspunt de versierselen opspelden.
Lees verder

Uitbundige nieuwjaarsduik bij Buitenhuis

VALKENBURG – Het is inmiddels traditie, de nieuwjaarsduik bij Brasserie Buitenhuis. Voor het derde jaar op rij wordt er op 1 januari om 13.00 uur een frisse duik genomen in het Valkenburgse Meer.
Lees verder

Rotary Santa Run zoekt nog 200 kerstmannen en -vrouwen

(foto: Emile van Aelst) Over tien dagen is Leiden het terrein van de kerstman. Met honderden gaan kerstmannen en kerstvrouwen te voet de stad verkennen. Een bijzondere route met attracties langs de kant, een soepje bij de Waag, iets lekkers bij de McDonalds en een doorsteekje in Rijksmuseum Boerhaave. En je steunt ook nog vier goede doelen.
Lees verder