Nieuws

Leiden genomineerd voor Kunststad van het Jaar

Vandaag zijn de tien voor de titel Kunststad van het jaar 2019 genomineerde steden bekend gemaakt. Opvallend is dat, net als vorig jaar, geen van de drie grote steden is genomineerd. Wel enkele middelgrote steden als Amersfoort, Breda, Eindhoven, ’s-Hertogenbosch en Leeuwarden. Op 129 steden zijn stemmen uitgebracht.
Lees verder

Museum De Lakenhal heropent op 15 juni 2019

Museum De Lakenhal opent in het voorjaar van 2019 op zaterdag 15 juni haar deuren weer voor publiek. Het museum wordt weer teruggegeven aan het publiek met een feestelijk vrij toegankelijk openingsweekend op zaterdag 15 en zondag 16 juni 2019.
Lees verder

WAVELENGTH groeit succesvol in de tweede editie

De tweede editie van WAVELENGTH vond dit weekend op 5 en 6 oktober plaats op acht locaties in het Leiden Bio Science Park. Het festival bracht op succesvolle wijze in zes programma’s klassieke muziek samen met verhalen uit de wetenschap. De combinatie van topmusici en interessante sprekers leverde een hoogstaand artistiek programma op. In vergelijking met de eerste editie trok het festival drie keer zoveel bezoekers.
Lees verder

90 vrijwilligers Rode Kruis komen 230 keer in actie

Leiden, 7 oktober 2018 – 90 vrijwilligers van het Rode Kruis Leiden e.o. zijn tijdens de viering van Leidens Ontzet 230 keer in actie gekomen om feestgangers te behandelen. Samen bemanden zij zeven EHBO-posten en verschillende looproutes. Hulpverleners van het Bike Team werden ook ingezet. Die konden sneller ter plaatse zijn en zorgden er ook voor dat het Rode Kruis goed zichtbaar was voor mensen die hulp nodig hadden.
Lees verder