Nieuws

Schemerstad 2019 in het teken van licht en beweging

Schemerstad
Op vrijdag 7 en zaterdag 8 juni vindt de tiende editie plaats van het theaterfestival Schemerstad. Bij dit bijzondere evenement vaart publiek tijdens de schemering in boten door de grachten van Leiden, en kijkt naar unieke voorstellingen op de wal.
Lees verder

Catharinasteeg Leiden wint ICSC ‘Regeneration’ Award

Sinds 1977 reikt de Internationale Raad van Winkelcentra (ICSC) prijzen uit aan de meest opvallende nieuwe, gerenoveerde en gevestigde winkelcentra in Europa. Deze onderscheidingen worden erkend als de meest prestigieuze op het gebied van Europees winkelvastgoed.
Lees verder

Team Pinōmen uit Leiden wint Ken-Uw-Klassieken Pubquiz 2019

Week van de Klassieken
De negende editie van de jaarlijkse Ken-Uw-Klassieken Pubquiz is op donderdagavond 4 april jl. gewonnen door team Pinōmen uit Leiden In het Rijksmuseum van Oudheden gingen ruim 200 classici, studenten en docenten, verdeeld in 45 teams, de strijd met elkaar aan. Quizmaster Fik Meijer, bekend van zijn toegankelijke boeken over de klassieke wereld, stelde de kennis van de deelnemers zwaar op de proef. Het team Pinōmen ging er na een spannende finale vandoor met het prijzenpakket en uiteraard de daarbij horende eeuwige roem. Het winnende team bestond uit Luuk Huitink, Leonie Henkes, Jörn Soerink, Nathasja van Luijn, en Tazuko van Berkel docenten en alumni van de universiteit Leiden. De quiz was het grote avondevenement op de eerste dag van de Week van de Klassieken (4 t/m 14 april 2019).
Lees verder