Nieuws

Fotoarchief zoekt hulp Leidenaars

Erfgoed Leiden roept de hulp van Leidenaars in. De organisatie heeft 90.000 foto’s in de collectie waarvan de locatie niet is omschreven. ,,Leidenaars kunnen die foto’s herkennen. We vragen hen: waar is de foto gemaakt?’’, zegt Ellen Gehring van Erfgoed Leiden.
Lees verder

Museum De Lakenhal presenteert 23e Kunstroute Leiden 2017

Op zaterdag 23 en zondag 24 september 2017 staat Leiden in het teken van de jaarlijkse Kunstroute. Voor de 23e keer krijgen bezoekers een kijkje achter de schermen bij professionele Leidse kunstenaars. Museum De Lakenhal laat met de Kunstroute Leiden beeldende kunst in alle soorten en maten zien; van schilderkunst tot keramiek, van fotografie tot hedendaags design, van beeldhouwwerken tot  innovatieve kunst.
Lees verder

Leiden European City of Science in 2022

Leiden, 11 juli 2017 – De ESOF Supervisory Board van EuroScience heeft zowel Trieste als Leiden de organisatie van het Euroscience Open Forum toegekend. Beide steden hebben op 29 juni in Straatsburg hun voorstel gepresenteerd. ESOF 2020 wordt georganiseerd door het Italiaanse Trieste, in 2022 mag Leiden het prestigieuze congres organiseren. Voor de organisatie in Leiden hebben Universiteit Leiden, Gemeente Leiden, Leiden Marketing en The Hague Convention Bureau de krachten met succes gebundeld.
Lees verder