Nieuws

Nieuwe aanwinsten voor De Lakenhal

Museum De Lakenhal mag dan dicht zij voor verbouwing en renovatie, stil zitten de medewerkers in ieder geval niet. Onlangs werd de collectie uitgebreid met een aantal schenkingen en aankopen. Dit wij dus volgend jaar mogen gaan bewonderen, wanneer het museum weer open gaat.
Lees verder

Honderdduizend bezoekers voor GIF!

Maandag tweede pinksterdag heeft Naturalis de honderdduizendste bezoeker van de tentoonstelling GIF! ontvangen. Sinds de opening op zaterdag 14 oktober 2017 hebben inmiddels meer dan honderdduizend bezoekers oog in oog gestaan met de koningscobra, het gilamonster en allerlei andere levende giftige dieren.
Lees verder

Succesvolle elfde editie Japanmarkt

Afgelopen zondag 20 mei stond het Rapenburg en de Groenhazengracht in Leiden vanaf Japanmuseum SieboldHuis via de Hortus botanicus tot aan Rijksmuseum van Oudheden in het teken van Japan. Met een oorverdovend optreden van Pure Percussion op de Japanse taiko drums werd de elfde editie samen met Hiroshi Inomata, ambassadeur van Japan in Nederland en Kris Schiermeier, directeur Japanmuseum SieboldHuis, om 12.00 uur officieel geopend.
Lees verder