Nieuws

Hortus kamermuziekfestival stopt na vijftien jaar

(Foto: Anne Meyer) Na vijftien jaar valt het doek voor het Hortus Festival dat  in oranjerieën en palmenkassen van botanische tuinen verspreid over Nederland kamermuziek programmeerde. Het festival in Amsterdam, Utrecht, Wageningen, Haren en Leiden breidde afgelopen jaar zelfs nog uit naar de Zweedse kerk in Rotterdam en kreeg in 2018 ook een nieuwe opzet.
Lees verder

Voortaan ook vragen via Whatsapp (06-30696384) aan de gemeente Leiden

(Foto: Chris de Waard) De gemeente Leiden start vandaag met een pilot waarbij inwoners via WhatsApp vragen aan de gemeente kunnen stellen. “Veel inwoners maken gebruik van WhatsApp en daarom is de applicatie een goede toevoeging aan de andere dienstverleningskanalen van de gemeente Leiden”, vindt wethouder Yvonne van Delft die het eerste appje verstuurde en op haar vraag wat ze moest doen om haar rijbewijs te verlengen binnen enkele minuten antwoord kreeg (een afspraak maken via de website). De gemeente belooft via Whatsapp tijdens kantooruren binnen twee uur antwoord te geven.
Lees verder

Terugblik Santa Run: Duizend kerstmannen wandelen door Leiden

Tijdens de eerste editie van de Rotary Santa Run Leiden liepen duizend kerstmannen door Leiden. In totaal werd er 14.000 euro verdeeld tussen vier goede doelen: de Nierstichting, de Merel Foundation, STUV Leiden en Stichting Leiden Helpt. Als het aan de organisatie ligt, vindt op 20 december 2019 de tweede editie plaats.
Lees verder