Nieuws

Leidse binnenstad in de ban van The Miniaturist

Het boek The Miniaturist van Jessie Burton - een bestseller die in Nederland bekend is geworden als ’Het huis aan de Gouden Bocht’ - speelt zich af in Amsterdam. Maar voor de opnames van de gelijknamige televisieserie van de BBC, is een Engelse filmploeg niet in de hoofdstad maar in Leiden neergestreken. ,,Leiden is natuurlijk een prachtige filmstad’’, zegt de Nederlandse locatiemanager Maarten Buurlage, die voor de Britten afspraken maakte met de gemeente.
Lees verder

Leiden en Den Haag samen in de race voor EuroScience Open Forum 2020

Leiden en Den Haag zijn op basis van hun pré-bid geselecteerd op de EuroScience shortlist als potentiële destinatie voor de grootste multidisciplinaire wetenschappelijke bijeenkomst van Europa: het ‘EuroScience Open Forum 2020’ (ESOF 2020). Samen met het Italiaanse Triëst in Italië zit Leiden in de race voor ESOF 2020 die plaatsvindt in juli van dat jaar. Het volledige bidbook dient 15 juni 2017 ingeleverd te worden.
Lees verder

Ruim duizend knuffels behandeld in het LUMC

Het Leids Universitair Medisch Centrum is deze week veranderd in een knuffelziekenhuis. Kleuters en kinderen tot zeven jaar komen langs om hun knuffelaapjes-, draakjes- en beertjes weer helemaal beter te maken. IFMSA-NL is dit project gestart in de hoop de angst van kinderen voor ziekenhuizen te verminderen.
Lees verder

Negende Leiden Jazz Award met ook prijs voor organisator

Zondagmiddag heeft burgemeester Lenferink de Gouden Speld van de gemeente Leiden uitgereikt aan Ton van Noort. Die kreeg de Gouden Speld van Verdiensten van de gemeente Leiden na de prijsuitreiking van de Leiden Jazz Award in het Leidse Volkshuis. Het was de negende en tevens laatste keer dat Van Noort verantwoordelijk was voor de organisatie van de Leiden Jazz Award.
Lees verder

Stationsplein krijgt ‘visitekaartje’ voor Leiden

NOV’82 Architecten uit Rotterdam heeft het winnende ontwerp voor de tijdelijke inrichting van het Stationsplein ingediend. “Met hun ontwerp ‘VisiteKAART’ scoorden zij overtuigend de meeste punten bij de jury,” zo laat de gemeente Leiden die de prijsvraag uitschreef weten.
Lees verder