Nieuws

Unieke Wolkers-expositie op kasteel Oud-Poelgeest

Rond de tiende sterfdag van Jan Wolkers wordt op Kasteel Oud-Poelgeest in Oegstgeest  een expositie gehouden van schilderijen van deze veelzijdig kunstenaar. Deze unieke  expositie is voor het publiek  geopend van 18 tot en met 26 oktober. De toegangsprijs is 5,00 euro. Kaarten zijn vooraf te bestellen.
Lees verder

Popronde komt naar Leiden

De Popronde strijkt op donderdag 26 oktober neer in Leiden. In een groot aantal cafés zijn die avond gratis optredens bij te wonen.
Lees verder

Artistieke nalatenschap Jan Wolkers naar Leiden

Museum De Lakenhal en de Universiteit Leiden (Universitaire Bibliotheken Leiden) hebben het voornemen om de nalatenschap van Jan Wolkers (1925-2007) aan te kopen. De oude wens van de schrijver en kunstenaar en zijn echtgenote Karina om de collectie in Leiden onder te brengen zou hiermee in vervulling gaan. Door deze aankoop blijft het werk van een van Nederlands belangrijkste en meest veelzijdige kunstenaars van na de Tweede Wereldoorlog behouden en beschikbaar voor expositie, onderwijs en onderzoek. Beide instellingen in Leiden nemen een jaar de tijd om de financiering rond te krijgen.
Lees verder

Tentoonstelling GIF! Naturalis

Gif-expert dr. Freek Vonk neemt je mee in de wereld van gif. Maak kennis met het gilamonster, een vogelspin en Freeks favoriet: de koningscobra. Aangenaam!  In de tentoonstelling GIF! kom je heel veel levende, giftige dieren tegen. Maar ook planten en mineralen kunnen giftig zijn. Waarom? En hoe werkt gif eigenlijk?
Lees verder