Nieuws

Leiden in de ‘running’ voor prestigieus wetenschappelijk congres

Wekenlang is er in samenwerking met de gemeente en Universiteit Leiden hard gewerkt aan het bidbook voor EuroScience Open Forum (ESOF) waarin Leiden zich voor 2020 presenteert als dé host voor het grootste congres ooit in Leiden. Het ESOF congres staat voor de grootste multidisciplinaire wetenschappelijke bijeenkomst van Europa. In nauwe samenwerking met Den Haag, stad van vrede en recht, gaat Leiden de strijd aan met het Italiaanse Triëst. Donderdag 29 juni reist een Leidse delegatie - onder aanvoering van burgemeester Lenferink - af naar Straatsburg om daar het bidbook toe te lichten en dit prestigieuze wetenschappelijke congres voor Leiden te winnen.
Lees verder

Stadhuis Leiden wordt 'Hof van Leiden'

Office Winhov & Studio Linse hebben met hun voorstel ‘Hof van Leiden’ de architectenselectie voor de verbouwing van het stadhuis gewonnen. Dat maakte wethouder Marleen Damen (Financiën) vandaag bekend.
Lees verder

Vrijdag Open Huis bij Garenmarkt

Wil je weten wat de archeologen uit de grond opdiepen op de Garenmarkt? Kom dan naar de Garenmarkt op vrijdagmiddag 16 juni tussen 16.00 en 18.00 uur. Dan is er Open Huis.
Lees verder