Nieuws

Theater Gajes brengt spektakel met ‘thuiskomen’ op het Cultuurplein

Zondag 15 juli stond Leiden in het teken van reizen en thuiskomen tijdens de eerste editie van het Young Rembrandt Festival. Op de geboortedag van Leidens beroemdste zoon Rembrandt van Rijn vond op het Cultuurplein aan de Lammermarkt een afwisselend programma plaats. Van verhalen van Het Verteltheater over Griekse helden tot een speurtocht in het Singelpark, van muziekoptredens van diverse singer-songwriters tot de spectaculaire openluchtvoorstelling Odyssee van Theater Gajes.
Lees verder

Leiden krijgt een stukje Latijns-Amerika!

De Horeca Groep Leiden heeft met een sneak preview voor de buurt de plannen onthuld voor het nieuwe concept aan de Rembrandtstraat 27. In oktober opent daar restaurant/bar TABÚ. De keuken wordt een culinaire reis door Latijns-Amerika en naast het restaurant krijgt TABÚ haar eigen cocktailbar.
Lees verder

Leiden krijgt aansluiting quantuminternet

Het laboratorium QuTech van de TU Delft werkt aan een quantumnetwerk dat Delft, Den Haag, Leiden en Amsterdam met elkaar moet verbinden. In 2020 moet dit netwerk, het eerste ter wereld, operationeel zijn. Er hoeven geen speciale kabels voor te worden aangelegd: quantuminformatie reist over normale glasvezelkabels.
Lees verder

Record aantal nieuwe schilderijen Katwijk in uiteenlopende stijlen en technieken

Met de opening van het vernieuwde en verplaatste DUNAatelier aan het Duinplein, Boulevard Zeezijde 31 door burgemeester ir. Cornelis Visser op vrijdag 6 juli is de eerste tentoonstelling van de Stichting Kunstvereeniging Katwijk een feit. Een record aantal van niet minder dan 236 schilderijen van "en plein air-schilders" zijn er tot 15 september te bewonderen. Vrijwel alle kunstwerken zijn tussen 29 juni en 6 juli in Katwijk in de buitenlucht gemaakt.
Lees verder

Filmwedstrijd Student en Stad 2018

Donderdagavond 5 juli was de grote finale van de Filmwedstrijd Student en Stad! In de grote zaal van Bioscoop Trianon besloot de vakkundige jury dat finalisten Joep Oonk en Mazin Akif met de hoofdprijs van 1250 euro naar huis gingen. Onder luid gejuich van hun meegebrachte fans mochten zij de cheque ontvangen uit handen van wethouder Duurzame Verstedelijking Fleur Spijker.
Lees verder