Nieuws

Leidse musea goed voor 1,2 miljoen bezoekers in 2017

Leiden, 15 januari 2018 – Afgelopen jaar was voor de Leidse musea een topjaar. De musea telden maar liefst 1.199.151 bezoekers in 2017 t.o.v. 1.236.707 bezoekers in het jaar daarvoor. Een verschil van een kleine 37.500 bezoekers, maar gezien de sluiting van Rijksmuseum Boerhaave, Museum De Lakenhal en Naturalis, is er sprake van een recordaantal bezoekers.
Lees verder

Afscheid van een oude noodbrug in Leiden

De gemeente noemt het het sluitstuk van de herinrichting van het gebied rond Molen de Valk: de bouw van de nieuwe Valkbrug. De stad heeft er lang op gewacht maar maandagmiddag viert wethouder Paul Laudy met genodigden aan de voet van de brug de start van de werkzaamheden.
Lees verder

Meer mensen in Leiden getrouwd in 2017

In de stad Leiden zijn in 2017 meer koppels getrouwd dan de jaren daarvoor. Dat blijkt uit een overzicht van de voltrokken bruiloften van de afgelopen jaren die de gemeente Leiden heeft gedeeld.
Lees verder

Steeds meer lunchrooms in Leiden

In Leiden zijn er meer en meer afhaal- en bezorgrestaurants, maar ook het aantal coffeebars en lunchrooms neemt toe. Op verzoek van marktonderzoeker Datlinq heeft LocalFocus onderzoek gedaan naar het coffeebars, lunchrooms en afhaal- en bezorgrestaurants in Nederland. Dit lezen we op de website indebuurt Leiden.
Lees verder