Stads- en hofjeswandeling 

Meer informatie
Vanwege de maatregelen omtrent het Cironavirus lopen de gidsen van Gilde Leiden tot nader orde NIET vanuit VVV Leiden.

Wel is Gilde Leiden weer gestart met het uitvoeren van stadswandelingen. U kunt onder leiding van een gids van Gilde Leiden een wandeling maken. Dit zijn uitsluitend groepswandelingen voor groepen van minimaal 2 en maximaal 6 deelnemers. Bij grotere groepen worden er meer gidsen ingezet.

Startpunt van de wandelingen is Museum Volkenkunde. De wandelingen zijn aangepast aan de huidige veiligheidsregels: er worden geen hofjes bezocht; nauwe straten en stegen en binnenruimtes worden vermeden. Een wandeling duurt anderhalf uur. 

Voor deze groepswandelingen meldt u zich van tevoren aan via het contactformulier op de webvsite van Gilde Leiden of telefonisch via 06.122.09.120.

=============================================

Gilde Leiden loopt niet op sommige feestdagen en enkele specifieke dagen in het jaar. Zie voor deze data-informatie en de vele themawandelingen op aanvraag de website www.gildeleiden.nl of bel 0612209120.

Je wordt van harte uitgenodigd voor een bezoek aan onze prachtige, historische stad. Tijdens deze Stads- en hofjeswandeling bezoek je samen met een gids van Gilde Leiden de meest historische plekjes, waaronder enkele prachtige hofjes. Je zult versteld staan van de pracht en glorie die de 17de-eeuwse binnenstad u te bieden heeft. Je kunt zonder te reserveren aansluiten voor de Stads- en hofjeswandeling.

  • De wandeling duurt ongeveer twee uur en kost € 4,- per persoon.
  • Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee (in gezinsverband).
  • Je hoeft je niet vooraf aan te melden. Je kunt gewoon naar het startpunt komen bij de VVV, Stationsweg 26, of de Burcht (zie onder).

Vertrektijden
Bekijk hieronder de verschillende vertrektijden van de wandelingen:

1 april tot 1 november
Elke dag, start vanaf de VVV stationsweg om 11.30 uur
U kunt zonder resevering gewoon aansluiten.

1 november tot 1 april
Elke vrijdag, zaterdag en zondag om 11.30 uur
Startpunt: VVV Leiden

Het hele jaar door
Elke zondag om 14.00 uur
Startpunt: pleintje voor de Burcht 

Meer informatie
Vanwege de maatregelen omtrent het Cironavirus lopen de gidsen van Gilde Leiden voorlopig NIET vanuit VVV Leiden.

Gilde Leiden loopt niet op sommige feestdagen en enkele specifieke dagen in het jaar. Zie voor deze data-informatie en de vele themawandelingen op aanvraag de website www.gildeleiden.nl of bel 0612209120.