Ontdek fietsroutes in Leiden

Bekijk Leiden op een actieve en gezellige manier! In en om Leiden zijn verschillende fietsroutes te ontdekken. Op deze pagina vind je een overzicht.

Fietsroute Stad + Kust
Het zonnetje schijnt? Stap op de fiets en ontdek jouw regio. Deze route kun je in willekeurige rijrichting rijden en op elke gewenste locatie op de route starten.

Fietsroute Stad + Kust

De 444-Fietsroute
Sinds 2019 bestaat de Universiteit Leiden 444 jaar! Ter ere van deze gelegenheid hebben zij een fietsroute gemaakt van precies 44,4 km die je langs de mooiste plekjes van Leiden, Den Haag en alles er tussenin voert!

444-Fietsroute 

fietsroute_noordwijk_katwijk.jpg

Fietsroute 'Noordwijk & Katwijk'
Leiden ligt slechts 10 km van de kust. De fietstocht naar de kustplaatsen Noordwijk en Katwijk is een bijzondere belevenis. Fiets door prachtige duinenlandschap en lange sfeervolle velden. De combinatie stad en kust zorgt voor een optimale beleving van de regio. Zowel in de stad als aan de kust kan je culinair genieten van divers aanbod, maar ook winkelen een stads- of natuurwandeling onderweg behoort tot de mogelijkheden. De fietsroute is te verkrijgen bij VVV Leiden voor € 2,-.

fietsroute_keukenhof_noordwijk.jpg

 

 
Fietsroute 'Keukenhof & Noordwijk'
Leiden heeft de oudste botanische tuin van Nederland: Hortus botanicus Leiden. In 1590 gesticht door de Universiteit Leiden en in 1594 ingericht door Carolus Clusius (1526-1609) als tuin voor onderwijs en onderzoek. Clusius bracht de tulp naar Nederland, de bloem die uitgroeide tot nationaal symbool. Deze fietsroute Leiden - Keukenhof leidt langs vele bloemenvelden. De fietsroute is te verkrijgen bij VVV Leiden voor € 2,-.

Fietsen voor het goede doel 
Deze route start vanuit VVV Leiden en doet ondermeer Warmond, Buitenkaag, Rijpwetering en Oud Ade aan. De lengte van de route is 31,3 km. Van elke verkochte fietsroute t.w.v. € 2,- komt € 1,- ten goede aan het Ronald McDonald Huis Leiden.

ANWB/VVV Fietsgidsen Zuid-Holland en Groene Hart 
In elk van deze twee boekjes staan twintig routes. Bijna alle routes zijn onderweg bewegwijzerd of te volgen met knooppunten. Verschillende afstanden (€ 8,95 per deel).

Online fietsroutes
Online worden er ook verschillende fietsroutes aangeboden. Deze routes werken via knooppunten daar waar het knooppuntennetwerk beschikbaar is. Makkelijk tijdens het fietsen te raadplegen via de handige route.nl app of thuis uit te printen.