Ontdek fietsroutes in Leiden

Bekijk Leiden op een actieve en gezellige manier! In en om Leiden zijn verschillende fietsroutes te ontdekken. Op deze pagina vind je een overzicht.

fietsroyte_stad_kust.jpg

Beleef kunst in het Plesmanviaduct

Wie door de het viaduct aan het eind van de Plesmanlaan (richting de Schipholweg) fietst kan 240 meter kunst beleven. Dit fietspad is onderdeel van 1 van de 7 belevingsroutes door de Leidse Ommelanden. Lees meer

Fietsroute Stad + Kust

Het zonnetje schijnt? Stap op de fiets en ontdek jouw regio. Deze route kun je in willekeurige rijrichting rijden en op elke gewenste locatie op de route starten. Lees meer

Fietsen voor het goede doel 

Deze route start vanuit VVV Leiden en doet ondermeer Warmond, Buitenkaag, Rijpwetering en Oud Ade aan. De lengte van de route is 31,3 km. Van elke verkochte fietsroute t.w.v. € 2,- komt € 1,- ten goede aan het Ronald McDonald Huis Leiden.

ANWB/VVV Fietsgidsen Zuid-Holland en Groene Hart 

In elk van deze twee boekjes staan twintig routes. Bijna alle routes zijn onderweg bewegwijzerd of te volgen met knooppunten. Verschillende afstanden (€ 8,95 per deel).

Online fietsroutes

Online worden er ook verschillende fietsroutes aangeboden. Deze routes werken via knooppunten daar waar het knooppuntennetwerk beschikbaar is. Makkelijk tijdens het fietsen te raadplegen via de handige route.nl app of thuis uit te printen.