Zelfportretten van jonge talenten

In BplusC bibliotheek Nieuwstraat is van 7 februari t/m 9 maart de expositie Zelfportretten van jonge talenten te zien. Aan de hand van het verhaal van de jonge Rembrandt in Leiden maken leerlingen uit groep 7 & 8 bij Technolab Leiden (i.s.m. Museum De Lakenhal en BplusC) kennis met begrippen als talenten en vaardigheden. Met allerlei materialen en gereedschap laten de leerlingen in een zelfportret zien wat hun eigen talent is.

Diverse Nederlandse dichters hebben zich laten inspireren door het thema Rembrandt. T/m 25 februari dragen zij in de expositie Dichter bij Rembrandt op hun persoonlijke manier bij aan de viering van het Rembrandt jaar in Leiden.
De schilderijen van Janneke Carabain zijn gemaakt met allerlei materialen zoals jute, hout of op straat of strand gevonden voorwerpen. De mens staat centraal in de vorm van silhouetten. T/m 21 februari is haar werk te zien in bibliotheek Merenwijk.
In Het Leidse Volkshuis is t/m 21 februari een overzichtstentoonstelling van het werk van Ru van Rossem te zien.
T/m 28 februari zijn schilderijen van Lia van Velzen te zien in bibliotheek Stevenshof. Ze komen tot stand door gevoelsuitingen, gevoed door emotionele (levens)ervaringen. Ideeën ontstaan spontaan nadat de verf het doek bereikt.

Klik hier voor meer informatie.