Woede in Leiden

Op donderdag 18 en vrijdag 19 oktober organiseert Voice4Thought, in samenwerking met BplusC, het event ‘Woede in Leiden’. Dit tweedaags evenement rondom kunst, burgerschap, activisme en wetenschap onderzoekt deze keer hoe de onvrede in de samenleving omgezet kan worden naar positieve acties.

‘Woede in Leiden’ brengt kunstenaars, wetenschappers, journalisten en activisten uit verschillende delen van de wereld samen om te onderzoeken hoe we de grote energie van woede in kunnen zetten voor positieve maatschappelijke actie. Dit doen we in verschillende vormen: in straatperformances in het centrum van Leiden; in workshops (graffiti, striptekenen, schilderen, bloggen, filmen en slam poëzie); met een paneldiscussie ‘Leiden Universiteitsstad?’; en een concert in het Leidse Volkshuis. Hierbij is de actieve inbreng van iedereen van belang, en is onderdeel van het evenement. Op deze manier zal Leiden zichzelf positief verrassen met de enorme transformerende kracht van haar woede.

Datum: 18 en 19 oktober
Locatie: Het Leidse Volkshuis, Apothekersdijk 33a

Programma
Donderdag 18 oktober:
15:00 – 17:00 Workshops
Schilderen met Sapin Makengele (Dem. Rep. Congo); Striptekenen met Freddy Djerra (Tsjaad) en Tjeerd Royaards (Nederland); Bloggen met Abel Maina (Tsjaad); Slam poëzie met Aziz Koné (Mali); Filmen met Sjoerd Sijsma (Nederland); Graffiti met Zeinixx (Senegal)

Vrijdag 19 oktober:
10:30 – 13:00 Workshops
Schilderen met Sapin Makengele (Dem. Rep. Congo); Filmen met Sjoerd Sijsma (Nederland); slam poëzie met Sall Ngaary (Senegal)
15:00 – 17:00 Debat
‘Leiden Universiteitsstad?’
Moderator: Hans Willemse

20:30 – 22:30 Concert
Met: Le Duo (slam, Senegal), Aziz Koné (slam, Mali), Mette van Dijk (slam, zang; Nederland), Muji Roux (music, Nederland)