Wat Nu? Theaterfestival (Theaterfestival over een nieuwe toekomst)

Wat Nu?

De toekomst is zelden zo onzeker geweest als nu. De impact van de coronacrisis is groot en tegelijkertijd nog onduidelijk. Verandert ons bestaan, onze manier van werken, recreëren en reizen voor altijd? Hoe ziet ons fysieke contact er over een jaar uit? Wordt deze periode een hoofdstuk in de geschiedenisboeken of blijkt het slechts een rimpel in de tijd? Moeten we ons leven ingrijpend veranderen?

Kortom, iedereen vraagt zich af: Wat Nu? Samen met de Leidenaren gaan de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal, De Veenfabriek, PS|theater, DansBlok, Fields of Wonder en KASSETT op zoek naar antwoorden op deze vraag. Van dans tot toneel, van muziek tot ervaringstheater: met de stad zoeken zij uit hoe we moeten leven, vanaf nu. Een zoektocht naar hoe de toekomst eruit komt te zien, hoe je straks eet, danst, werkt en verliefd wordt.

Vier zondagen, wisselende locaties
Wat Nu? Theaterfestival vindt plaats op iedere laatste zondag van de maand (28 juni, 26 juli, 30 augustus en 27 september) op meerdere locaties in de binnen- en buitenstad van Leiden – uiteraard conform de geldende maatregelen rondom corona.

De zoektocht begint in en om podiumhuizen die voorheen de meest gangbare plek voor theater, muziek en dans vormden: de Leidse Schouwburg, Stadsgehoorzaal en Scheltema maar gaat tijdens de zomer verder via buitenlocaties in het centrum van Leiden (26 juli) naar parken aan de rand van de stad (30 augustus) en eindigt op 27 september, onder voorbehoud, rondom het Pesthuis.

Zomer in Leiden
Dit plan maakt onderdeel uit van Zomer in Leiden, met afstand de beste, het door het Cultuurfonds Leiden, Leiden Marketing en Centrummanagement Leiden ontwikkelde actieplan om de Leidenaar ondanks de coronacrisis toch een onvergetelijke zomer in eigen stad te bieden.

Gratis, wél reserveren!

Via www.leidscement.nl/watnu kunnen gratis kaarten worden gereserveerd. Reserveren is verplicht, in verband met de richtlijnen rondom corona. De makers vragen bezoekers uitdrukkelijk om bij de volgende edities Leidenaren mee te nemen of erop af te sturen die nog nooit of heel weinig naar theatervoorstellingen gaat, om zo tot een steeds inclusiever publiek te komen.

Klik hier voor het programma