Vrijwilligersrestaurant Happietaria

Op 4 februari 2019 opent Happietaria Leiden weer haar deuren. Happietaria is een pop-up restaurant en wordt iedere twee jaar in Leiden georganiseerd door studenten. Tot en met 2 maart kunt u komen genieten van heerlijke gerechten. Daarnaast helpt u door een bezoek te brengen aan het restaurant mee om mensenhandel, misbruik en uitbuiting in Azië tegen te gaan.

Het restaurant is dagelijks geopend vanaf 17.00 uur. Er worden verschillende soorten maaltijden geserveerd, waaronder vlees, vis en vegetarische gerechten. Er zullen ook speciale avonden zijn, waarop u kunt genieten van livemuziek of een speciaal thema. Dit wordt allemaal opgezet en georganiseerd door studenten die dit vrijwillig naast hun studie doen. Er werken circa 30 vaste vrijwilligers in verschillende commissies van Happietaria en daarnaast zijn er een hoop studenten die een avond komen koken, afwassen of serveren in het restaurant.

Tear: Inspired Individuals
Het geld dat met het restaurant wordt opgehaald gaat naar een project van de hulporganisatie 'Tear'. Het project is erop gericht om mensenhandel, misbruik en uitbuiting in Azië tegen te gaan. In Azië zijn er namelijk zo'n 30 miljoen mensen slachtoffer van mensenhandel. Tear strijdt tegen dit onrecht!

Tear ondersteunt Binsa, Druhi en Ansu door hen te laten deelnemen aan een driejarig leiderschapstrainingsprogramma, genaamd ‘Inspired Individuals’. In dit programma ontvangen zij:
  • persoonlijke coaching, afgestemd op hun achtergrond en leerbehoeften;
  • trainingen op het gebied van leiderschap, marketing en financiering, ten behoeve van het duurzaam kunnen voortzetten van hun onderneming/organisatie;
  • toegang tot een internationaal netwerk van organisaties met dezelfde doeleinden;
  • financiële ondersteuning, voor investering in hun onderneming/organisatie en/of training en onderwijs;
  • gebed en pastorale steun

Het geld dat we ophalen gaat naar het leiderschapstrainingsprogramma Inspired Individuals. Vanuit dit programma worden naast Binsa, Druhi en Ansu nog 32 andere Inspired Individuals wereldwijd ondersteund. Tear ondersteunt dit vanuit de gedachte dat alle organisaties en projecten, met welk doel dan ook, uiteindelijk door mensen worden geleid. Mensen met talenten en mogelijkheden, maar ook met hun kwetsbare kanten en valkuilen. Wij geloven dat Binsa, Druhi en Ansu door deel te namen aan het Inspired Individuals-programma hun talenten nog beter kunnen ontplooien, effectiever kunnen werken en hun werk duurzaam kunnen voortzetten. Daarmee zijn ze in staat om blijvend bij te dragen aan de verandering van mensenlevens, het mobiliseren van kerken en het beïnvloeden van beleid in hun land.

Blijf op de hoogte van de voorbereidingen van het restaurant door de Facebookpagina te liken of de website te bezoeken via www.happietarialeiden.nl

Het adres is Arubapad 2 te Leiden.