Vogel Vocaal zingt

Jaarconcert in Cultuurhuis de Paulus
VOGEL VOCAAL zingt
De dagen korten weer, de regen lijkt nooit op te houden en de eerste bladeren vallen, ook in de Vogelwijk, van de bomen. Met de zekerheid van de wisseling van de jaargetijden geeft ook Vogel Vocaal binnenkort weer zijn jaarconcert. Zaterdag 9 november in Cultuurhuis De Paulus.

Vogelwijks koor
Vogel Vocaal, al weer acht jaar geleden ontstaan in de Vogelwijk, bestaat nog steeds voor het merendeel uit zangeressen en zangers uit de wijk. Het jaarconcert in de Cultuurhuis De Paulus, op de grens van Leiden en Oegstgeest, voelt dan ook vertrouwd, als een thuisconcert. Inmiddels trekt Vogel Vocaal koorleden uit de regio en ver daarbuiten. En toch repeteert het nog elke maandag bij een koorlid thuis in de huiskamer. Het past net met bijna twintig alten, sopranen, tenoren en bassen, een keyboard en een dirigente. Maar repeteren zonder doel verliest zijn spanning. Vandaar dat Vogel Vocaal weer een heus podium opzoekt voor het jaarlijks concert.

Programma
Al voor de zomervakantie is een afgewogen repertoire uitgekozen dat verschillende stijlen en thema’s in zich verenigt. Het koor kent vele stemmen en daarmee vele smaken. En het mooist zing je toch de stukken waar je wat meehebt, waar je wat bij voelt. Vogel Vocaal gaat de uitdaging echter niet uit de weg. Sommige stukken liggen makkelijk in het gehoor, maar blijken toch niet eenvoudig te zingen. Als je het tenminste goed wilt doen. Andere liederen voelen zeker in het begin heel weerbarstig, maar belonen je na zoveel repetities met een onverwacht mooie samenklank.
Vele stemmen en vele smaken. Die komen ook terug in het programma. Religieus geïnspireerde stukken en gedichten op muziek gezet. Klassieke opera en popmuziek met een verhaal. En een verrassend gastoptreden van een koor met geschoolde stemmen. Vogel Vocaal gaat de uitdaging aan. U ook?

Kom luisteren: zaterdag 9 november 2019 19.30 uur Cultuurhuis De Paulus, Warmonderweg 2, 2341 KV Oegstgeest. Toegang vrij (al kunt u op de avond zelf een bijdrage geven) .