Vege Lijf A SMALL GESTURE

In Theater Ins Blau repeteert Vege Lijf voor een nieuwe korte performance: A small gesture.

Het is een fysiek onderzoek binnen een heel beperkt en tegelijkertijd levensomvattend kader. Twee mannen op een stapel tegels, precies groot genoeg om samen op te staan. Samen en alleen graven ze zich een weg door de stapel heen. De inspiratie is 1,5 jaar geleden ontstaan vanuit de observatie van door stress en werkdruk uitgeputte lichamen om ons heen. Het altijd doorgaan en nastreven van onze doelen geeft ons een druk die we eigenlijk onszelf opleggen. Deze thematiek willen we nu aanvullen met het menselijke aspect van dienstbaarheid. Hoe zijn wij er voor elkaar en waar lopen egoïsme, altruïsme, individualiteit en collectiviteit in elkaar over?

Gedurende twee weken repeteren zij met enkel hun lichamen en een stapel tegels voor dit nieuwe materiaal, dat ze op dinsdag 14 juli in Theater Ins Blau zullen tonen.

Over Vege Lijf:
Mimecollectief Vege Lijf bestaat uit makers Luuk Weers en Hali Neto en producent Kas Pijs en maakt fysieke, beeldende voorstellingen. Zij streven naar een wereld waarin lichaam en geest, als aspecten van het mens-zijn, op gelijke voet staan. Aangezien het lichaam het vaak verliest in deze balans, doen zij aan positieve discriminatie van het lichaam. Dit doen ze door het strategieloze lichaam te onderzoeken, waar strategie alles omvat wat het lichaam belet om in het moment te reageren op zijn omgeving en zichzelf. Zij maken fascinerende voorstellingen en installaties van fysieke aard over de schoonheid en het belang van het lichaam.

Nagesprek:
Na de performance zal er nog een nagesprek plaatsvinden met de makers.
Let op: tijdens de performance staat het publiek op de speelvloer.