Varen op de Romeinse Rijn Leiden - Park Matilo - Leiderdorp/Achthoven

Op zaterdag 13 oktober 2018 vertrekt een sloep vanaf de Apothekersdijk in Leiden (Leidse Rederij) voor een vaartocht over Oude Rijn, ooit de noordgrens van het machtige Romeinse rijk. En u kunt meevaren!

Ver voor de komst van ons moderne vervoer in de tijd van het Romeinse Rijk was de Oude Rijn al een van de belangrijkst vaarroutes voor troepen en handel van Europa. Een tocht van ongeveer 4 uur brengt u op een verassende manier door de geschiedenis van deze Romeinse grens, ook wel limes genoemd, en ons cultureel erfgoed. In Park Matilo, waar 2000 geleden het Leidse grensfort het Kanaal van Corbulo bewaakte, wordt u ontvangen door een deskundige die u meeloodst door de tijd van de Romeinen. Langs het castellum de poorten en de vele heerlijk groene tuinen. Vol van alle verhalen wordt u een Romeinse lunch aangeboden aangeboden bij Hoeve Dijkzicht in Polder Achthoven. U kunt hier het rijksmonument bezichtigen met verassende mogelijkheden.

Na de lunch vaart u weer terug naar de Apothekersdijk in Leiden.

Kortom een middag vol geschiedenis, gezelligheid en heerlijk vaarplezier. Voor dit unieke arrangement betaalt u slechts € 25,- per persoon en kunt u reserveren via de Leidse Rederij. boeking@leidserederij.nl