Van RIJN FESTIVAL

Met Hellend vlak is vorig jaar een begin gemaakt met het van RIJN FESTIVAL. Een nieuwe stroming binnen het cultuurveld Leiden waarbij het cultuurveld samen met bewoners aan het roer staan. De Oude en de Nieuwe Rijn zijn de inspiratiebron voor dit festival en vormen het decor waarin dit festival met poëzie, kunst, theater, muziek, dans en ontspanning zich afspeelt.

Het water verbindt de regio en daagt die uit om culturele samenwerkingen aan te gaan. Een plek waar avontuur, cultuur en kunst elkaar ontmoeten en samenvloeien. We streven er daarom naar een platform te zijn dat verbindingen legt met andere culturele instellingen in de regio en dat jonge talenten en bewezen talenten een kans biedt om zich te ontwikkelen en aan een breder publiek te laten zien.

Organisaties als cultureel podium De X, Gemiva SVG Groep, INDEX Poetry, De Cultuurchoaches in de Wijk en Stichting Leids Literair Landschap participeren al in het van RIJN FESTIVAL, net als diverse kunstenaars en cultuurmakers in de stad. Het is een 'festival in wording', dus meld je aan met je ideeën als maker, organisatie of bewoner en maak het mee! info@fieldsofwonder.nl

Met de Wonderkamer, Poëzienacht, Silentium Burcht, OpenluchtHotel en diverse (kinder)workshops hebben we een avontuurlijk cultureel programma samen gesteld! Dus zet de data alvast in je agenda en reserveer jouw plek in juni op de website.